Search

F1 ON-LINE: Balet v kvalifikaci, závod ve výhni. Vedení se ujal Vettel

Piloti se těší na letní přestávku, ještě je však třeba odjet Velkou cenu Maďarska formule 1. Náročnou kvalifikaci, která se jela v bouřce, zvládly nejlépe vozy Mercedesu. První místo na startu si zajistil obhájce titulu a vedoucí pilot průběžného pořadí mistrovství světa Lewis Hamilton, druhý skončil jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Závod odstartoval v 15:10, v čele jedou oba mercedesy před Vettelem. Přímý přenos vysílá Sport2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Lisi Niesner, Reuters

Déšť a bouřka pomohly Mercedesu, jehož lídr Lewis Hamliton nazval jízdu v náročných podmínkách baletem. Ferrari mělo rychlejší vůz, ale muselo se spokojit až s druhou řadou, kterou obsadili třetí Kimi Räikkönen a čtvrtý Sebastian Vettel byli už o více než půl sekundy pomalejší než čtyřnásobný mistr světa.

V neděli však může být vše jinak. Mělo by být slunečno a horko, a protože v sobotu pršelo, jezdci si pro start mohou vybrat jakékoliv pneumatiky.

Hamilton se díky nečekanému vítězství v Německu minule vrátil na první místo průběžného pořadí a po jedenácti z 21 Velkých cen má před Vettelem náskok 17 bodů.

Dnes má šanci vedení před měsíční pauzou ještě navýšit, protože na Hungaroringu se velmi špatně předjíždí.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/moto/formule1/clanek/1009534-f1-on-line-balet-v-kvalifikaci-zavod-ve-vyhni-vedeni-se-ujal-vettel.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "F1 ON-LINE: Balet v kvalifikaci, závod ve výhni. Vedení se ujal Vettel"

Post a Comment

Powered by Blogger.