Search

Návrat! Hadamczik se postaví na reprezentační střídačku

Vlastimil Vacek,Právo

Hadamczik se k reprezentačním výběrům vrací poprvé od února 2014, kdy vedl seniorský nároďák na olympijských hrách v Soči. Po čtvrtfinálovém vyřazení se Spojenými státy americkými rezignoval. Poté ještě v sezóně 2015/16 trénoval v extralize brněnskou Kometu, v průběhu sezóny ale kvůli neuspokojivým výsledkům skončil.

Pro rodáka z Kravařů nepůjde o premiéru na střídačce mládežnických reprezentačních výběrů. V letech 2003 až 2005 vedl dvacítku a je rovněž posledním trenérem, kterému se ji na MS podařilo dovést k medaili (v roce 2005 získal bronz).

„Alois Hadamczik reprezentuje trenérskou zkušenost. V minulosti úspěšně působil i u juniorské reprezentace, se kterou přivezl v roce 2005 ze světového šampionátu dvacítek bronz," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

I u seniorského národního týmu vybojoval Hadamczik jako trenér dosud poslední medaili pro Česko z MS (2012 bronz) i olympijských her (2006 bronz). Ze světových šampionátů má i stříbro (2006) a další bronz (2011).

Varaďa střídá u dvacítky Pešána

Varaďa plynule přechází od reprezentační devatenáctky ke dvacítce, po dohodě s klubem bude současně dál působit i jako hlavní trenér Třince, se kterým aktuálně bojuje o postup do finále extraligového play off.

„Václav Varaďa je představitelem nové trenérské generace, která se stále výrazněji prosazuje nejen v mládežnickém, ale i v dospělém hokeji," prohlásil Král.

„Věříme, že naváže na úspěchy, které získal se svými svěřenci v předchozích sezónách, především premiérové vítězství na Hlinkově memoriálu a první medaili na World Junior A Challenge v Kanadě," doplnil Král.

Roční smlouvy

Hlavním koučem devatenáctky se stal David Bruk, který působí u mládežnických výběrů řadu sezón a v současnosti vede osmnáctku. Trenérem výběru do sedmnácti let byl jmenován Karel Beran, který tak bude pokračovat s hráči letošního ročníku do šestnácti let. Tu nově povede Petr Haken, dosavadní trenér sedmnáctky.

Prvním úkolem trenérů, kteří byli ve všech případech zvoleni jednomyslně, bude sestavení realizačních týmů. V souladu s obvyklou koncepcí s nimi ČSLH podepíše roční smlouvy.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/reprezentace/clanek/977242-navrat-hadamczik-se-postavi-na-reprezentacni-stridacku.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Návrat! Hadamczik se postaví na reprezentační střídačku"

Post a Comment

Powered by Blogger.