Search

Případ Plzeň. Domácí přehmaty připomněly éru před Vrbou

Petrželovi, jedinému tehdejšímu pamětníkovi ze současného kádru, táhne na pětatřicet. Nikdo další nepovedená domácí představení stará deset let nepamatuje.

Tenkrát možná špatné výsledky málokoho překvapily, Plzeň mezi absolutní špičku nepatřila.

Zato letos se jejímu domácímu klopýtání všichni diví.

V posledních třech zápasech doma současný lídr získal jeden bod. Navzdory porážkám s Jihlavou, s Mladou Boleslaví a remíze s Libercem dál tabulku vede suverénně.

A svou pozici může notně vylepšit ve středeční dohrávce 19. kola v Ostravě. Po ní bude mít devět, deset, nebo dvanáct bodů náskok na druhou Slavii, ve zbývající části ročníku zůstane ve hře už jen čtyřiadvacet bodů.

„Možná je dobře, že po prohře s Boleslaví hrajeme už za čtyři dny. Můžeme to hned napravit,“ poznamenal trenér Pavel Vrba.

Baník Ostrava - Plzeň

středa 18.00, na podzim 0:3

Rozhodčí: Nenadál - Hájek, Mokrusch.
Předpokládané sestavy, Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman - Fillo, Hlinka, Jirásek, Diop, Granečný - Baroš.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Kolář, Kovařík - Chorý.

„Každý zápas venku je velmi nepříjemný. V Ostravě to vždycky byly vypjaté a vyhecované zápasy. Chceme se prosadit svojí hrou a dojít si pro výsledek, který je pro nás důležitý,“ přeje si útočník Marek Bakoš.

Podzimní suverén si však nyní nemůže být jistý téměř ničím - už vůbec ne tím, že středeční výzvu zvládne. Plzeňská hra je mátožná, plná chyb a rozpaků, hráči slyší pískot vlastních fanoušků. Nemít luxusní náskok z podzimu, dost možná už by první nebyli.

„Musíme se zlepšit. Pokud ne, můžeme mít na Baníku problém,“ zdůraznil kouč.

Kdybychom počítali jen tabulku jarních zápasů, Plzeň by bojovala o záchranu.

Zaráží především, jak ztrácí doma. Na podzim osm zápasů, osm výher. Na jaře jedna remíza, dvě porážky.

Podobné nezdary zažila v dobách, kdy zdaleka nepatřila k ligové špičce. V dobách, kdy Vrbu nejspíš ani nenapadlo, že půjde pracovat právě do Plzně.

V březnu 2008 prohrála tři domácí zápasy za sebou (Ostrava 0:4, Liberec 0:1, Teplice 0:1), v následujících dvou remizovala se Slavií a podlehla Kladnu 1:2.

Což přispělo k tomu, že do té doby lichotivou pozici hned za pohárovými příčkami neudržela a sezonu zakončila devátá. To je poslední umístění před tzv. érou Pavla Vrby.

Před jeho příchodem v říjnu téhož roku Plzeňští ve čtyřech domácích duelech třikrát remizovali (Slavia, Teplice, Budějovice) a prohráli s Ostravou. Vrba začal doma dalšími nerozhodnými výsledky se Spartou a Jabloncem.

Tři domácí utkání bez vítězství, což je současná série, Plzeň zažila také v dubnu 2010. Ale aspoň v každém z utkání bodovala - už pod Vrbou remizovala s Budějovicemi, Jabloncem a Spartou.

Teď ji čekají dvě utkání venku v Ostravě a v neděli na Bohemians.  „Venku až takový problém nevidím, přivezli jsme body z Olomouce i Zlína. Ale Viktorce už se řadu let nestalo, že by měla ze tří zápasů doma jen bod,“ přemítal kouč.

Kdy sérii, o kterou nestojí, ukončí? Nejbližší domácí utkání odehraje Plzeň za necelé dva týdny v neděli 15. dubna proti Spartě...

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/plzen-doma-venku-serie-0bi-/fotbal.aspx?c=A180403_120355_fotbal_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Případ Plzeň. Domácí přehmaty připomněly éru před Vrbou"

Post a Comment

Powered by Blogger.