Search

Čeští soupeři zbrojí. Bělorusko měnilo kouče, Švýcaři posílili v NHL

Běloruský svaz oznámil změnu na střídačce dnes ráno, jen pár hodin poté, co tým v Kodani utrpěl šestibrankový příděl od olympijských vítězů Rusů. Předtím Lewisovi svěřenci odešli s debaklem 0:5 od obhájců zlata Švédů a Francii podlehli 2:6.

Dnes mají Bělorusové volno. Než vyzvou české hokejisty, odehrají ještě ve středu zápas se Švýcary. Zatím tabulku kodaňské skupiny A uzavírají se skóre 2:17. Aby byl odvolán trenér ještě během turnaje, se stává velmi zřídka.

"Na základě špatného vstupu do šampionátu se Běloruská hokejová federace a Dave Lewis rozhodli po vzájemné dohodě, že tým potřebuje nového šéfa. Dave věří, že tato změna v trenérském týmu pomůže získat potřebný impulz ke zlepšení hry," oznámili zástupci svazu.

Čtyřiašedesátiletý bývalý kouč Detroitu v NHL vedl Bělorusy tři a půl roku. Nyní týmu hrozí sestup z elitní skupiny MS. V roce 2021 Bělorusko uspořádá mistrovství světa společně s Lotyšskem.

VIDEO: Podívejte se na výprask Běloruska od Rusů

Hokejisty Švýcarska posílí na MS útočník Meier ze San Jose

Hokejisty Švýcarska posílí na mistrovství světa v Dánsku Timo Meier ze San Jose. Jednadvacetiletý útočník je už na cestě do Kodaně a posílí tým kouče Patricka Fischera, který dnes od 20:15 nastoupí proti české reprezentaci. Meier bude na velké mezinárodní akci debutovat a bude pro zemi helvetského kříže šestou posilou z NHL na turnaji.

Meier si v této sezoně připsal v dresu Sharks v základní části v 81 zápasech 36 bodů za 21 branek a 15 asistencí. V play off zaznamenal v 10 duelech dva góly a tři přihrávky. V NHL debutoval rodák z Herisau v minulé sezoně, kdy v 34 startech nasbíral šest bodů (3+3) a v pěti zápasech bojů o Stanleyův pohár vyšel naprázdno.

Švýcaři mají v kádru z nejlepší ligy světa také brankáře Reta Berru z Anaheimu, obránce Deana Kukana z Columbusu a Mirca Müllera z New Jersey a útočníky Nina Niederreitera z Minnesoty a Svena Andrighetta z Colorada.

Na turnaji se jim zatím daří a mají ze dvou zápasů pět bodů, protože zdolali Rakousko 3:2 v prodloužení a porazili Slovensko 2:0.

Jak bydlí Češi na MS: luxusní hotel s lesem i obřím solárním panelem
SOUHRN MS: Rusové, Švédové a Američané stále nezdolní, domácí dostali sedmičku
Ruští hokejisté se radují ze vstřelené branky vytvořené souhrou Jevgenije Dadonova a Pavla Dacjuka
Ruští hokejisté se radují ze vstřelené branky vytvořené souhrou Jevgenije Dadonova a Pavla Dacjuka

Let's block ads! (Why?)

https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-v-hokeji-2018/334466/cesti-souperi-zbroji-belorusko-menilo-kouce-svycari-posilili-v-nhl.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Čeští soupeři zbrojí. Bělorusko měnilo kouče, Švýcaři posílili v NHL"

Post a Comment

Powered by Blogger.