Search

Královna Madridu. Nevím, kde jsem vzala tolik sil, řekla lvice Kvitová

Byly to naprosto odlišné podmínky než během celého týdne v Madridu. Slunce nad stadionem La Caja Magica se schovávalo za mraky, teplota se pohybovala okolo pouhých osmnácti stupňů.

Na začátku druhého setu dokonce pořadatelé zatáhli kvůli dešti střechu. „V hale jsi neporazitelná. To všichni víme, ona (Kiki Bertensová) to taky zjistí,“ burcoval Kvitovou na kurtu kouč Jiří Vaněk.

Pro o dva roky mladší Nizozemku šlo o největší finále dosavadní kariéry. V úvodním setu se zdaleka nepřibližovala výkonům, které předváděla při cestě do finále, když vyřadila Dánku Wozniackou nebo Rusku Šarapovovou. Z urputné obrany ale Bertensová postupně pookřála k agresivnější hře.

„Je skvělé ji vidět hrát takhle dobře. Za poslední roky udělala obrovský posun,“ řekla Kvitová.

Jenže na českou lvici nestačila. Téměř tříhodinovou přetahovanou zvládla lépe Kvitová (7:6, 4:6, 6:3), a to i přesto, že během posledních dvanácti dnů šlo o jedenáctý duel. Ten nejtěžší ale přišel až ve finále a ty Kvitová umí náramně.

„Vůbec nevím, kde jsem našla ještě tolik sil. Snažila jsem se o takovou tu klasiku: jíst banány,“ líčila Kvitová. „Byl to velmi náročný zápas, ale to jsou přesně finále.“

K Vaňkovi a kondičnímu trenérovi Davidu Vydrovi několikrát utrousila: „Já už nemůžu. Zkolabuju tady.“

Po slastném vítězství od nich zase uslyšela: „Jseš neuvěřitelná!“

To už Kvitová slavila v Madridu třetí titul, čímž se zapsala do historie - podobný unikát se povedl už pouze fenomenálnímu Rafaelu Nadalovi. „Jsem na sebe ohromně pyšná,“ prohlásila.

28letá tenistka ve španělském hlavním městě ovládla už čtvrtý letošní turnaj, šesté finále v řadě a od loňské operace ošklivě pořezané ruky získala celkově pátou trofej.

Ještě nikdy v bohaté kariéře dvojnásobná wimbledonská vítězka neprožila tak úspěšný vstup do sezony. Ještě před její polovinou už připsala 30. vítězství a k metě padesáti vyhraných duelů, kterou si s Vaňkem stanovili, se blíží nebývalou rychlostí.

„Moje tělo je opravdu vyčerpané. Jsem překvapená, že to vůbec zvládlo,“ dodala Kvitová.

Finálová úspěšnost

Kvitová v luxusní společnosti

Česká tenistka se může pochlubit fantastickou úspěšností ve finále. Kvitové s 76,7 procenta patří druhá příčka. Lépe už je na tom pouze Serena Willamsová (78,2 procenta). Kvitová za sebou nechala velikány Djokoviče (69,4), Nadala (68,1), Murrayho (67,1) , Federera (66) či Šarapovovou (61).

V hodnocení WTA Porsche Race to Singapur, které bude určovat složení Turnaje mistryň, poskočila Kvitová na druhé místo hned za Caroline Wozniackou, vítězku Australian Open. Nikdo letos nevyhrál tolik duelů jako česká dlouhánka. V pondělním novém vydání žebříčku WTA poskočí z desáté na osmou příčku.

I proto se na tiskové konferenci nevyhnula otázce: „Díky dvěma antukářským titulům z Prahy a z Madridu se určitě zařadíte na list největších kandidátek na vítězství na Roland Garros. Co na to říkáte?“

Kvitová pouze zdvihla nevěřícně obočí, zapřemýšlela a spustila: „To zní bláznivě. Je pravda, že jednou jsem tam došla do semifinále, pravděpodobně tam tedy asi umím zahrát. Ale je to velmi těžké, jiný příběh, jiný turnaj.“

Do startu druhého grandslamu sezony zbývají dva týdny. Kvitová tak musí přehodnotit plány a vynechat další prestižní zastávku v Římě. „Odhlásím se,“ prohodila k novinářům.

Kromě nabírání potřebných sil si Kvitová může zvykat na novou roli: do Paříže přicestuje v roli jedné z žhavých aspirantek na vítězství na antukovém grandslamu. 

Momentky ze semifinále Kvitová vs. Karolína Plíšková:

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/petra-kvitova-madrid-vitezstvi-ctvrty-titul-fa1-/tenis.aspx?c=A180513_070045_tenis_dm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Královna Madridu. Nevím, kde jsem vzala tolik sil, řekla lvice Kvitová"

Post a Comment

Powered by Blogger.