Search

Paráda! Kvitová se veze na vítězné vlně, triumfovala i v Madridu

V parádní formě se nachází tenistka Petra Kvitová. Ve finále antukového turnaje v Madridu zdolala po dramatické bitvě nizozemskou soupeřku Kiki Bertensovou 7:6, 4:6, 6:3 a získala čtvrtou letošní trofej. Aktuální světová desítka v tomto roce triumfovala už v Petrohradu, Dauhá a před týdnem v Praze. Momentálně drží sérii jedenácti vítězných zápasů a v 31. finále v kariéře dobyla 24. trofej.

Paul Hanna, Reuters

Z madridské antuky už má Kvitová v držení dvě trofeje z let 2011 a 2015. V cestě za třetí ji v pátek nedokázala zastavit ani současná česká jednička Karolína Plíšková. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ji porazila 7:6, 6:3 a ukončila její sérii devíti výher.

Bertensová se ve finále turnaje elitní kategorie Premier Mandatory poprvé v kariéře a s Kvitovou se utkala na okruhu WTA zatím jen jednou. V roce 2015 ji česká tenistka deklasovala v úvodním kole Wimbledonu, nyní zvládla i druhé měření sil.

Thiem znovu po roce ve finále

Rakouský tenista Dominic Thiem na sedmý pokus poprvé porazil Jihoafričana Kevina Andersona a postoupil stejně jako loni do finále turnaje v Madridu. Semifinálový zápas mezi nasazenou pětkou a šestkou vyhrál mírný žebříčkový favorit 6:4, 6:2.

Thiem se dnes s Andersonem po šesti duelech na tvrdém povrchu prvně utkal na antuce a potvrdil, že na tomto povrchu patří k absolutní světové špičce. Přesvědčil se o tom už v pátek Španěl Rafael Nadal, jehož téměř roční vítěznou sérii na antuce Rakušan ve čtvrtfinále ukončil dvousetovou výhrou.

Čtyřiadvacetiletý Thiem se v neděli pokusí získat na třetí finálový pokus první titul z turnajů kategorie Masters. V druhém semifinále se utkají další tenisté nastupující generace Alexander Zverev z Německa a Kanaďan Denis Shapovalov.

Madrid (antuka):
Muži (dotace 7 190 930 eur):
Dvouhra - semifinále:
Thiem (5-Rak.) - Anderson (6-JAR) 6:4, 6:2
Ženy (dotace 6 685 828 eur):
Dvouhra - finále:
Kvitová (10-ČR) - Bertensová (Niz.) 7:6 (8:6), 4:6, 6:3
Čtyřhra - finále:
Makarovová, Vesninová (1-Rus.) - Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.) 2:6, 6:4, 10:8.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/988667-parada-kvitova-se-veze-na-vitezne-vlne-triumfovala-i-v-madridu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Paráda! Kvitová se veze na vítězné vlně, triumfovala i v Madridu"

Post a Comment

Powered by Blogger.