Search

Německý žert? Smutné, zlobil se Čech. Bylo to vzato moc osobně, šlo jen o škádlení, reagují z Leverkusenu

Nečekaný konflikt, kterého si všímá celá fotbalová Evropa. Brankáře Arsenalu Petra Čecha se dotklo, že si Bayer Leverkusen na sociálních sítích udělal legraci z jeho chybné rozehrávky v utkání anglické ligy s Manchesterem City. V nevážně míněném postu německý klub doporučil zařadit do sestavy svého bývalého brankáře Bernda Lena, který je v londýnském angažmá od léta Čechovým konkurentem a čeká na příležitost. Český gólman v reakci rázně vyčetl Leverkusenu nedostatečnou profesionalitu. Německá strana se rychle znovu ozvala. Poněkud udiveně. Je to vtip, byl vzat až příliš osobně, napsali Čechovi.

John Sibley, Reuters

Situaci, kdy si Čech při snaze o rychlou rozehrávku málem dal vlastní gól, hojně sdíleli fanoušci na sociálních sítích. Na jedno z těchto videí zareagoval oficiální twitter Bayeru postem, který nadhodil možnost změny v sestavě Arsenalu. "My bychom o někom věděli..." a připojil video s rozehrávkou Lena, po které dal Leverkusen parádní rychlý gól.

Čechův pokus o rozehrávku dopadl mále zle. Jinak se ovšem český strážce branky Arsenalu dočkal pochval za výkon proti City. Přes prohru 0:2.

Čech se proti reakci německého klubu ohradil. Nezamlouvala se mu a označil ji za neprofesionální. "V Arsenalu sdílíme důležité hodnoty, které z nás dělají velký klub nejen na hřišti. Férová soutěživost, profesionalita a sportovní chování je to nejdůležitější, co se učí mladí fotbalisté. A je smutné vidět, že jiné kluby takové hodnoty nesdílejí," reagoval na twitteru.

Německý klub Čechova slova překvapila a přispěchal s dalším vyjádřením. "Ahoj Petře. Vypadá to, že náš vtip o tom, že bychom rádi viděli v akci Lena, našeho bývalého hráče, byl vzat více osobně, než jsme zamýšleli. Bylo to jen škádlení. Všichni máme hodnoty, o kterých jsi se zmiňoval, a přejeme ti a tvému klubu jen to nejlepší. A hezky jsi vychytal Agüera v situaci jeden na jednoho."

Záležitosti si všímají i zahraniční média, zejména britská.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/premier-league/clanek/1013907-nemecky-zert-smutne-zlobil-se-cech-bylo-to-vzato-moc-osobne-slo-jen-o-skadleni-reaguji-z-leverkusenu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Německý žert? Smutné, zlobil se Čech. Bylo to vzato moc osobně, šlo jen o škádlení, reagují z Leverkusenu"

Post a Comment

Powered by Blogger.