Search

Hamilton ovládl také závod v Japonsku, příště už může slavit titul

Lewis Hamilton je velmi blízko zisku pátého titulu mistra světa. Opět navýšil v celkovém pořadí náskok na Sebastiana Vettela. Za 14 dní v americkém Austinu již může být šampionem.

V Japonsku to byla pro Mercedes poklidná velká cena - Hamilton vyhrál sobotní kvalifikaci, v závodě vedl od startu až do cíle a soupeři ho sledovali v uctivém odstupu. Záda mu po celou dobu kryl na druhém místě týmový kolega Valtteri Bottas, takže Mercedes ještě v druhé polovině závodu pošetřil motor a celé auto na další závody.

Zcela jiný příběh prožilo v Suzuce Ferrari - Kimi Räikönen sice ze 4. místa začal výborně, ale dostal se do střetu s Maxem Verstappenem, který před ním vyjel z trati. Nizozemec vylétl z únikové zóny, vrazil do rudého vozu a významně ho poškodil. S pomačkaným bokem a poškozenou podlahou finský pilot po zbytek závodu jen dojížděl do cíle, při zastávkách v boxech ho přeskočil také Daniel Ricciardo a byl rád, že udržel pátou pozici. Pětivteřinová penalizace pro Verstappena mu byla slabou útěchou.


O něco hůře dopadl ještě v léte favorit zisku titulu mistra světa Sebastian Vettel. Ten se chvíli po kolizi s Finem pokusil Verstappena předjet, ale Nizozemec mu neuhnul a stal se aktérem další kolize. Opět bylo větší poškození na voze Ferrari, ale problémem pro Vettela byl hlavně následný smyk, jeho vůz se roztočil na dráze a přišel propad na poslední pozici. Na lepší než šesté místo se už propracovat nedokázal. Na titul může už zapomenout - situace, kdy by Hamilton v posledních čtyřech závodech nebodoval a Vettel vyhrával, je momentálně vzhledem k výkonnosti Mercedesu v podstatě nereálná.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/velka-cena-japonska-formule-1-hamilton-vettel-fne-/motorsport.aspx?c=A181006_132732_motorsport_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hamilton ovládl také závod v Japonsku, příště už může slavit titul"

Post a Comment

Powered by Blogger.