Search

Česko - Švédsko 2:3, ani drtivý tlak v závěru vyrovnání nepřinesl

Byl to večer premiér. Česká reprezentace nastoupila ke svému prvnímu utkání v této sezoně, navíc pod vedením nového trenéra Miloše Říhy. Čeští fanoušci také mohli vidět národní tým poprvé v nových dresech.

ČR - Švédsko 2:3

Podrobná reportáž

Čtvrteční zápas byl navíc ve znamení 110 let existence hokejového svazu a o slavnostní buly se postarali mimořádné persony - předseda Mezinárodní hokejové federace René Fasel a česká hokejová legenda Jaromír Jágr.

Dobrý vstup českých hráčů do utkání umocnila rychlá přesilovka, Švédové ale dokázali zmařit koncovky jinak přesných kombinací. Až v plném počtu se do dobré pozice dostal Hanzl, ani on ale úspěšný nebyl.

Rozpálené fanoušky umlčel v 9. minutě po přečíslení Lilja, s jehož střelou nemohl ležící Kovář už nic dělat. A Češi se začali tlačit za vyrovnáním.

S Lencovým pokusem si gólman Johansson ještě poradil, po šťastné teči nahození od Zámorského brusle už mu ale kotouč obloučkem skočil do branky. Otočit skóre mohl Kubalík, z úniku v oslabení ale pálil vedle.

Ve druhé části jako by došla národnímu týmu energie. Brankář Jakub Kovář měl napilno a na pomezí poloviny utkání inkasoval dvakrát. Švédský trhák zařídili Bengtsson a Davidsson.

Gradující tlak Tre Kronor ale utnul překvapivým snížením bek Jan Kolář, jehož pasem zpoza branky našel v zápase aktivní Sekáč. Český tým ale musel následně znovu čelit přesilovce soupeře, Říhův výběr ovšem podržel jistými zákroky Kovář.

Třetí část patřila jednoznačně domácímu výběru, důsledná švédská obrana ale nechybovala. Velké šance nevyužili ani Sekáč, Tomášek a Kubalík, žlutý obranný val odolal i mocnému tlaku v posledních minutách. V samotném závěru překazilo český pres vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

Karjala Cup 2018
1. kolo8. 11. 2018 18:20
8.listopadu 2018 18:20

Hlavní rozhodčí: Roman Gofmann , Jurij Oskirko

Čároví rozhodčí: Josef Špůr , Daniel Hynek

Přejít na on-line reportáž

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/online-karjala-cup-reprezentace-cesko-svedsko-nove-dresy-milos-riha-hokej-1ry-/reprezentace.aspx?c=A181108_154508_reprezentace_zele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Česko - Švédsko 2:3, ani drtivý tlak v závěru vyrovnání nepřinesl"

Post a Comment

Powered by Blogger.