Search

Kangovy plusové body v derby „S“: dal gól, uhlídal sám sebe

Zato slávisty vytáčel. Když na ně v soubojích vytrvale dorážel. Když se dvakrát po faulech válel na trávníku a pak rychle vyskočil a hrál dál jakoby nic. A také když ve druhé minutě nastavení prvního poločasu proměnil penaltu, která Spartu na dlouhé minuty nakopla.

„Sparta nás v záloze přehrávala v pohybu, byla živější. Hlavně Frýdek s Kangou,“ uznal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Kanga je válečník a včerejší derby bylo zápasem pro válečníky. Na Letné se tvrdě bojovalo, na kličky a parády moc místa nebylo. A maličký záložník z Gabonu, který Spartě v minulém kole při porážce se Zlínem chyběl, se snažil ukázat, že energie si na velké utkání našetřil dost.

Příklad? V první půli se urputně pustil do souboje s o hlavu vyšším Traorém, sebral mu balon, udělal pár rychlých kroků a parádní kolmicí poslal do šance Tetteha.

Akce Sparty často začínaly u něj, rozdával přihrávky do stran, zodpovědně bránil. „Velké zápasy mu vychází pravidelně, tentokrát si skvěle splnil i defenzivní povinnosti. Ukázal, čeho je schopen,“ chválil kouč Zdeněk Ščasný. „Jen škoda, že příště zase bude chybět.“

Benjamin Traoré ze Slavie (vlevo) a Guélor Kanga ze Sparty svádějí tvrdý souboj.

Proč? Hned v úvodu poslal k zemi rozběhnutého Součka a vyfasoval osmou žlutou kartu v sezoně. V tu chvíli získal dvě jistoty: že se ho nebudou týkat následující dva zápasy v Karviné a doma s Jabloncem a že si bude muset ve zbytku derby dávat setsakra velký pozor.

Uhlídal se. I se svítící žlutou kontrolkou se rozehrál k velkému výkonu, který ještě vylepšil gólem. Stadion bouřil, když Traoré zastavil Stanciův přímý kop ve vápně rukou a Kanga se hned suverénně hnal k míči.

Na rozdíl od brankáře Koláře, který naštvaně rozhodil rukama, když mu na čáru přiletěl kelímek s pivem, zůstal v klidu. Přesná rána k tyči vynesla Spartě nakonec jen remízu, ale Kanga díky ní získal u fanoušků několik plusových bodů.

Budou se mu hodit. Ve Spartě je už skoro rok, během kterého stihl potvrdit, že fotbal umí. Ale jeho vztah s ultras byl dlouho komplikovaný - mírně řečeno. Za leccos si mohl sám, protože kotel párkrát provokoval zbytečnými gesty.

Někdy se jeho chování těžko chápalo, třeba když po gólu proti Dukle svlékl dres a zbytečně si řekl o čtvrtou žlutou, kvůli které chyběl v důležitém zápase s Ostravou.

V neděli nervy i emoce udržel, naopak na sebe vzal zodpovědnost ve chvíli, kdy to Sparta nejvíc potřebovala.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/guelor-kanga-po-derby-sparta-slavia-duw-/fotbal.aspx?c=A181104_203233_fotbal_rou

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kangovy plusové body v derby „S“: dal gól, uhlídal sám sebe"

Post a Comment

Powered by Blogger.