Search

Novotný přišel o návrat do reprezentace, nahradí ho Zaťovič

Z nominace hokejové reprezentace na turnaj Karjala vypadli kvůli zranění útočník Jiří Novotný a obránci Jan Košťálek a Tomáš Pavelka.

Kouč Miloš Říha starší místo nich povolal do útoku Martina Zaťoviče z Brna a třinecké beky Milana Douderu s Davidem Musilem.

Pětatřicetiletý útočník Novotný z Ambri-Piotty naposledy reprezentoval v květnu 2015 na domácím světovém šampionátu v Praze. Mistr světa z roku 2010 měl být zamýšleným lídrem a pravděpodobně i kapitánem výběru pro úvodní díl série Euro Hockey Tour. O šanci na to, aby Říhu přesvědčil o přínosu pro národní tým, přišel kvůli svalovému zranění.

Košťálek není v pořádku, ačkoliv absolvoval utkání nedělního 17. kola extraligy a pomohl asistencí k výhře Sparty 5:4 v prodloužení na ledě Pardubic. O omluvence jeho spoluhráče Pavelky bylo prakticky jasno poté, co ze zápasu odstoupil po zásahu kanadského beka ve službách Dynama Tye Wisharta. "Tomáš Pavelka má polámané kosti v obličeji," uvedl na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Sparty Jaroslav Nedvěd.

Třiatřicetiletý Zaťovič byl součástí reprezentace v posledních letech. Trojnásobný extraligový šampion se zkušenostmi z Kontinentální ligy si zahrál na světových šampionátech v letech 2014, 2015 a 2016. V této sezoně zaznamenal v 16 zápasech za Kometu 12 bodů za devět gólů a tři asistence.

Pětadvacetiletý Musil má na kontě pět reprezentačních startů a byl i členem širší nominace na poslední světový šampionát v Dánsku. Stejně starý Doudera patří k adeptům reprezentačního dresu už několik posledních sezon, za národní mužstvo odehrál 35 utkání a hájil jeho barvy i na světovém šampionátu 2016 v Rusku.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/hokej/hokejova-reprezentace/novotny-prisel-o-navrat-do-reprezentace-nahradi-ho-zatovic/r~f2d8d09ce0ce11e8a9cf0cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Novotný přišel o návrat do reprezentace, nahradí ho Zaťovič"

Post a Comment

Powered by Blogger.