Search

Loví Křetínský dál v Serii A? Podle italských médií se majitel Sparty zajímá o AS Řím

Miliardář Daniel Křetínský se podle italského deníku Calcio e Finanza zajímá o koupi fotbalového AS Řím. Už dříve se přitom objevily v médiích zprávy, že by aktuálně 924. nejbohatší muž planety rád vlastnil Chelsea nebo AC Milán.

Římské AS podobně jako AC Milán není v dobré situaci. V tabulce je podstatně níž, než před letošní sezonou jeho vedení plánovalo. Kromě toho, že se mu nedaří po herní stránce, dobře nevypadají ani klubové účty. Místo boje o titul se Řím v Serii A nachází až na deváté pozici a podle výroční zprávy má finanční potíže. Stejně jako většina italských prvoligových klubů hospodaří s ztrátovým rozpočtem.

Přestože se zadlužování zpomalilo, celková hodnota dluhu římského klubu  narostla na 218 milionů eur (přibližně 5,6 miliardy korun). Klub zatím nemá potíže se splácením a podle všeho mu v nejbližší době nehrozí problémy, nicméně patří mezi nejzadluženější v Evropě.

Pro AS bude důležitý také postup ze základní skupiny Ligy mistrů, v níž se mimo jiných utkává také s Viktorií Plzeň. Účast v osmifinále by znamenala příjem minimálně 20 milionů eur. Loni v LM římský klub vydělal díky dlouhému tažení 84 milionů a především díky tomu zpomalil růst dluhu.

Podle deníku ovšem není klub v současné chvíli na prodej. Současný majitel, americký miliardář italského původu James Pallotta, zatím s AS nedosáhl očekávaných úspěchů a nehodlá ho opouštět.

Rovněž Daniel Křetínský, který podniká zejména v energetice, minulý týden pro Seznam Zprávy řekl, že si žádný další klub ke Spartě pořizovat nehodlá. Posledním velkým Křetínského nákupem je francouzský list Le Monde. A tak zatím vše zůstává v rovině spekulací italských médií.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/fotbal/zahranici/majitel-sparty-kretinsky-se-pry-zajima-o-as-rim-prodej-ale-n/r~26b60e94e0e711e8b5590cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Loví Křetínský dál v Serii A? Podle italských médií se majitel Sparty zajímá o AS Řím"

Post a Comment

Powered by Blogger.