Search

Loví Křetínský dál v Serii A? Podle italských médií se majitel Sparty zajímá o AS Řím

Miliardář Daniel Křetínský se podle italského deníku Calcio Finanza zajímá o koupi fotbalového AS Řím. Už dříve se přitom objevily v médiích zprávy, že by aktuálně 924. nejbohatší muž planety rád vlastnil Chelsea nebo AC Milán.

Římské AS podobně jako Milán není v dobré situaci, a to ani po herní, ani po finanční stránce. V Serii A se Římané nacházejí až na deváté pozici se šestnácti body a podle výroční zprávy je klub ve finančních potížích.

Přestože se zadlužování zpomalilo, celková hodnota dluhu římského klubu  narostla na 218 milionů eur (přibližně 5,6 miliardy korun). Klub zatím nemá potíže se splácením a podle všeho mu v nejbližší době nehrozí problémy, nicméně patří mezi nejzadluženější v Evropě.

Pro AS bude důležitý také postup ze základní skupiny Ligy mistrů, v níž se mimo jiných utkává také s Viktorií Plzeň. Účast v osmifinále by znamenala příjem minimálně 20 milionů eur. Loni v LM římský klub vydělal díky dlouhému tažení 84 milionů a především díky tomu zpomalil růst dluhu.

Podle deníku ovšem není klub v současné chvíli na prodej. Současný majitel, americký miliardář italského původu James Pallotta, zatím s AS nedosáhl očekávaných úspěchů a nehodlá ho opouštět.

Rovněž Daniel Křetínský, který podniká zejména v energetice, minulý týden pro Seznam Zprávy řekl, že si žádný další klub ke Spartě pořizovat nehodlá. Posledním velkým Křetínského nákupem je francouzský list Le Monde. A tak zatím vše zůstává v rovině spekulací italských médií.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/fotbal/zahranici/majitel-sparty-kretinsky-se-pry-zajima-o-as-rim-prodej-ale-n/r~26b60e94e0e711e8b5590cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Loví Křetínský dál v Serii A? Podle italských médií se majitel Sparty zajímá o AS Řím"

Post a Comment

Powered by Blogger.