Search

ONLINE: Česko - Finsko 0:3, místo vyrovnání přišly dva zbytečné góly

Češi zahájili první turnaj seriálu Euro Hockey Tour ve čtvrtek v Praze, kde podlehli švédskému výběru těsně 2:3. Duel byl reprezentační premiérou kouče Miloše Říhy, národní tým se navíc poprvé představil v nových dresech.

ČESKO - Finsko, sledujte ONLINE

Brankář Jakub Kovář po utkání přiznal, že si už při rozbruslení obnovil zranění nohy. Proti Švédům chytal s ohromnými bolestmi, na ledě se udržel jen díky injekcím od lékařů.


„Čekal jsem, že bolest odejde. Bohužel se to v první třetině zhoršilo a už jsem byl připravený, že budu střídat. Naštěstí mi ta injekce nohu umrtvila, tak jsem si řekl, že budu pokračovat dál,“ popisoval nelehký zápas gólman ruského Jekatěrinburgu.

Říhův křest reprezentací: Jsme spokojení, ale nesmíme usnout

Trenér české reprezentace Miloš Říha.

I když Kovář vyjádřil naději, že bude v turnaji pokračovat, na páteční trénink se dostavil o berlích a bylo jasné, že v Helsinkách bude českou branku strážit Patrik Bartošák. Pohár Karjaly skončil i pro obránce Vojtěcha Mozíka, který nedohrál zápas se Švédskem kvůli zranění zad.

Trenér Říha byl i přes prohru ve čtvrtečním duelu spokojený. Kvitoval práci svého týmu, který dodržoval pokyny a místy byl prý i lepší. „Škoda těch chyb, Švédi nás za ně potrestali. Za práci a boj jsme si zasloužili vyrovnání. Ale pokud budeme dál takto pracovat, vrátí se nám to,“ věřil Říha.

On a jeho kolegové provedli ještě dvě změny v sestavě - oproti čtvrtečnímu duelu tentokrát nenastoupili Rudolf Červený a Tomáš Vincour, zato první start v reprezentačním dresu si mohou odškrtnout Radovan Pavlík a Jan Štencel.

Finům se vstup do domácího turnaje nepovedl, ve čtvrtek prohráli v helsinské Hartwall Aréně s ruskou sbornou 0:3. Přestože měli Rusové na své straně více vyloučených a méně střel, jejich gólman Ilja Sorokin nepustil za svá záda ani jeden finský pokus. Rusové pak v sobotu v Helsinkách zvládli i druhý zápas - Švédsko porazili 4:1.
 

Karjala Cup 2018
2. kolo10. 11. 2018 16:30
10.listopadu 2018 16:30
Góly:

Hlavní rozhodčí: Mikael Holm , Mikael Nord

Čároví rozhodčí: Niko Jusi , Samuli Niskanen

Přejít na on-line reportáž

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/online-karjala-cup-cesko-finsko-helsinky-reprezentace-milos-riha-hokej-narodni-tym-gk9-/reprezentace.aspx?c=A181110_113820_reprezentace_zele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Česko - Finsko 0:3, místo vyrovnání přišly dva zbytečné góly"

Post a Comment

Powered by Blogger.