Search

Plekanec končí v Montrealu. Klubovou legendu trápí zraněná záda

Hokejový útočník Tomáš Plekanec ukončí po vzájemné dohodě angažmá v Montrealu. Generální manažer Canadians Marc Bergevin dnes oznámil, že šestatřicetiletého českého centra v sobotu umístí na listinu volných hráčů, což je krok potřebný k ukončení smlouvy, a nabídne ho ostatním týmům v NHL.

Plekanec v červenci podepsal jako nechráněný volný hráč s Montrealem roční kontrakt na 2,25 milionu dolarů s možností vydělat na bonusech dalšího 1,25 milionu. V této sezoně však odehrál jen tři zápasy.

První tři duely nového ročníku strávil jako zdravý náhradník na tribuně a od poloviny října je znovu mimo hru. Tentokrát kvůli problémům se zády, které ho podle původních odhadů měly vyřadit na několik týdnů.

Před zraněním Plekanec stihl odehrát jubilejní 1000. zápas v NHL, který navíc ozdobil jedinou brankou v sezoně. Na významný milník dosáhl jako jedenáctý český hokejista v zámořské soutěži.

Celkem kladenský rodák v NHL odehrál 1001 zápasů, drtivou většinu z nich v dresu Montrealu. Jen 17 duelů sehrál v Torontu, které se na konci února stalo jeho jediným dalším působištěm v NHL. V základní části nasbíral 608 bodů za 233 branek a 375 asistencí, v play off má na kontě dalších 94 duelů a 53 bodů za 18 gólů a 35 asistencí.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.aktualne.cz/hokej/nhl/plekanec-konci-v-montrealu-klubovou-legendu-trapi-zranena-za/r~0cc3b62ee43b11e8a0680cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Plekanec končí v Montrealu. Klubovou legendu trápí zraněná záda"

Post a Comment

Powered by Blogger.