Search

Plekanec v Montrealu končí! Vybere si ho jiný tým NHL?

Každý příběh má svůj konec. Hokejový útočník Tomáš Plekanec končí po vzájemné dohodě angažmá v Montrealu. Generální manažer Canadians Marc Bergevin v pátek oznámil, že šestatřicetiletého českého centra v sobotu umístí na listinu volných hráčů, což je krok potřebný k ukončení smlouvy, a nabídne ho ostatním týmům v NHL.

Profimedia.cz

Plekanec v červenci podepsal jako nechráněný volný hráč s Montrealem roční kontrakt na 2,25 milionu dolarů s možností vydělat na bonusech dalšího 1,25 milionu. V této sezoně však odehrál jen tři zápasy a od poloviny října je kvůli zranění zad mimo hru.

Před zraněním Plekanec stihl odehrát jubilejní 1000. zápas v NHL, který navíc ozdobil jedinou brankou v sezoně. Na významný milník dosáhl jako jedenáctý český hokejista v zámořské soutěži.

V NHL dosud kladenský rodák odehrál 1001 zápasů, drtivou většinu z nich v dresu Montrealu. Jen 17 duelů sehrál v Torontu, které se na konci února stalo jeho jediným dalším působištěm v NHL. V základní části nasbíral 608 bodů za 233 branek a 375 asistencí, v play off má na kontě dalších 94 duelů a 53 bodů za 18 gólů a 35 asistencí.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/1040027-plekanec-v-montrealu-konci-vybere-si-ho-jiny-tym-nhl.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Plekanec v Montrealu končí! Vybere si ho jiný tým NHL?"

Post a Comment

Powered by Blogger.