Search

Sparta - Slavia 2:1 po půli, domácí otáčejí, góly dávají Tetteh a Kanga

Spartě se konec půle vydařil na výbornou, rivalovi dovolila vedení jen po čtyři minuty. A skóre ještě před odchodem do šaten otočila.

Stanciu trefil z přímého kopu ruku Traorého, sudí Ardeleanu odpískal penaltu a záložník Kanga ji tvrdou ranou proměnil. Míč se sotva zatřepotal v síti a domácí záložník už ve vyhecované atmosféře gesty hecoval fanoušky.

ONLINE: Sparta - Slavia

Utkání sledujeme minutu po minutě

Ti sparťanští měli velkou radost už krátce předtím, když si Tetteh naběhl na centr z levého křídla a z malého vápna hlavičkou vyrovnal. Neuhlídal ho Ngadeu, kterému se žlutou kartou zápas vůbec nevychází. Navíc zůstal na hřišti jen díky benevolenci sudího Ardeleana, ve výskoku trefil Tetteha loktem do hlavy a měl dostat druhou žlutou kartu..

Žlutou kvůli faulu před zmiňovanou standardkou ze závěru půle má i Kúdela, střelec slávistického gólu. Naskočil na centr, který podběhl Chipciu, a na chvíli poslal hosty do extáze.

Těm se přitom před přestávkou dařilo opticky trochu lépe. Organizovaně a bedlivě směrem do obrany hrála obě mužstva, ale Slavia byla trochu nebezpečnější v ofenzívě.

A to navzdory tomu, že nastoupila bez klasického útočníka, Tecl je zraněný, Škoda nemocný, Matoušek na lavičce. Na hrotu operuje Olayinka, jež většinou hrává na křídle. Nejdražší hráč v historii Slavie měl blízko ke gólu ve 39. minutě, jenže mu v radosti zabránila tyč za Nitou.

Sparťanský brankář měl v úvodním dějství místy víc štěstí než rozumu. Poté, co hodil aut a Štetina ho pak zahnal do úzkých, špatně rozehrál a málem ho trestal Stoch, Nita však dlouho padající balon dohnal a uklidnil vášně. Jindy zase s Radakovičem nezvládl rozehrávku na krátko a musel ji opakovat, pak si se stopery vyčítal malé domů...

Do kabiny nicméně mohl jít spokojený díky vedení i díky tomu, že jiné šance Slavie gólem neskončily. Stoch z dálky minul, Coufal po rohu trestuhodně osamocený taktéž. Na druhé straně krásně pálil Kanga, proti kterému fantasticky zasáhl Kolář.

Do derby šla v mnohem lepší náladě Slavia, která má před Spartou sedmibodový náskok, může se chlubit slušnou formou i výsledky.

Domácí nic moc, z posledních čtyřech zápasů třikrát prohráli na nejlepší ztrácí. Po sobotních zápasech klesli v tabulce až na šestou příčku.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/sparta-slavia-290-derby-14-kolo-fortuna-ligy-f13-/fotbal.aspx?c=A181104_161115_fotbal_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sparta - Slavia 2:1 po půli, domácí otáčejí, góly dávají Tetteh a Kanga"

Post a Comment

Powered by Blogger.