Search

VIDEO: Fauloval ho palec. Omlouvám se, řekl Sterling po absurdní penaltě

„Chtěl jsem přehodit brankáře a nevím, co se stalo. Necítil jsem žádný kontakt, kopnul jsem do země, takže se rozhodčímu omlouvám,“ řekl Sterling po utkání.

Seběhlo se to zhruba takhle - Sterling přebírá v rychlosti balon do otevřené defenzívy Šachtaru, doběhne s ním kousek před roh malého vápna a napřahuje k ráně levačkou.

Jenže, jak se i nejlepším fotbalistům občas stává, místo balonu vykopne ukázkového „krtka“, zkrátka drn trávy. Následuje pád na zem. A pak? Těžko pochopitelný verdikt maďarského sudího Viktora Kassaie.

VYKOPL KRTKA, ZÍSKAL PENALTU. Těžko uvěřitelné? Ano. Ale je to realita. Raheem...
Raheem Sterling z Manchesteru City padá v pokutovém území během zápasu Ligy...
Raheem Sterling z Manchesteru City padá v pokutovém území během zápasu proti...
Raheem Sterling z Manchesteru City upadl v pokutovém území poté, co v zápase se...

Raheem Sterling zakopává o trávník a k údivu přítomných získává penaltu pro Manchester.

Ve 24. minutě za stavu 1:0 pro domácí nařídil pokutový kop, protože se domníval, že za skácení anglického reprezentanta mohl protihráč Mykola Matviněnko, kterého měl v zákrytu.

Zpravodajství

Marné byly protesty hostů, brankář Andrij Pjatov se nevěřícně držel za hlavu. Penalta platila a Gabriel Jesus z ní zvýšil na 2:0, Manchester City nakonec dokráčel k pohodlnému vítězství 6:0 a významně se přiblížil osmifinále. Na čele skupiny F má po čtyřech kolech devět bodů, druhý Lyon šest, třetí Hoffenheim tři.

Trenér ukrajinského celku Paulo Fonseca se Kassaiovu rozhodnutí vysmál, ale současně uznal, že na výsledku by správné rozhodnutí stejně moc nezměnilo. 

„Po takovém výsledku nemá moc smysl mluvit o té penaltě. Ale byla absurdní. Víc říkat nemusím, každý to viděl. Ale kvůli tomu jsme neprohráli,“ prohlásil portugalský kouč.

Prapodivný moment znovu poukázal na to, jak fotbal (a Liga mistrů zejména) potřebuje videorozhodčího. S jeho zavedením v nejsledovanější klubové soutěži světa se však počítá až od následujícího ročníku.

„Víme, že to nebyla penalta a Raheem to mohl rozhodčímu říct, protože nechceme takhle vyhrávat. Ani rozhodčí nechtějí dělat chyby, proto potřebují pomoc videa. Fotbal je dnes strašně rychlý a tohle zabere asi deset sekund,“ uvedl trenér vítězů Pep Guardiola.

Novináře na tiskové konferenci napadlo, že katalánský kouč mohl střílejícímu Jesusovi říci, ať pokutový kop úmyslně nepromění. Guardiolova reakce? „To by neudělal žádný trenér. Ale jsem mladý, tak se třeba poučím.“

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/liga-mistru-manchester-city-sachtar-doneck-raheem-sterling-penalta-1f5-/fot_pohary.aspx?c=A181108_091404_fot_pohary_vp2

Bagikan Berita Ini

0 Response to "VIDEO: Fauloval ho palec. Omlouvám se, řekl Sterling po absurdní penaltě"

Post a Comment

Powered by Blogger.