Search

Dahlmeierová je zpět. Mám na Nové Město nádherné vzpomínky, povídá - iDNES.cz

Vtipkovala na střelnici s trenéry, večerní trénink opouštěla Dahlmeierová až jako poslední z Němek a neustále se usmívala.

Pryč je doba, kdy na jaře těžce hledala motivaci k další kariéře. Pryč je tolik komplikovaný podzim, kdy ji únavový syndrom znemožňoval přípravu.

Po jediném závodním testu, jímž se stal minulý týden sprint dvojic na IBU Cupu v Ridnaun, ještě ujišťovala, že se chce vrátit do Světového poháru teprve ve chvíli, kdy bude stoprocentně připravena.

Tedy nejspíš až po Novém roce.

Jenže němečtí trenéři se rozhodli její comeback uspíšit a narychlo ji povolali už do Nového Města.

„Trochu mě překvapilo, že se tady Laura objevila. Čekala jsem ji až v Oberhofu. Ale je dobře, že je v pořádku a může s námi zase závodit,“ glosovala česká reprezentantka Veronika Vítková.

Její týmová kolegyně Markéta Davidová návrat německé superstar přijala s úsměvem: „O jednu soupeřku víc, nebo míň, to už není rozdíl, ne?“

Písničku amerického country zpěváka Willieho Nelsona, začínající „Nemohu se dočkat, až budu zase na cestě“, si Dahlmeierová pouštěla cestou do Česka.

19.prosince 2018 v 19:21, příspěvek archivován: 20.prosince 2018 v 12:57

Koukejte, kdo je zpátky ve Světovém poháru - a vážně si to užívá. Laura Dahlmeier v Novém Městě. Trénink opouštěla z Němek jako poslední. A pak že se vrátí až v lednu v Oberhofu... https://t.co/BKphoxNvv3

Comeback do Světového poháru tu prožije na vskutku symbolickém místě.

Tady přece poprvé vyšla její hvězda.

Při mistrovství světa juniorů 2011 absolvovala na Vysočině své první velké mezinárodní závody a odvážela si odtud dva bronzy.

V roce 2013 tu pro změnu (už coby čerstvá juniorská mistryně světa) jela svůj první závod kariéry na mistrovství světa žen a ve štafetě ukázala svůj obrovský potenciál.

O dva roky později opět v Novém Městě získala první ze svých 19 vítězství ve Světovém poháru.

A předloni zde svedla velký, byť pro ni tehdy neúspěšný souboj s Gabrielou Koukalovou o vítězství v hromadném závodě.

„Nové Město je pro mě speciální a opravdu mimořádné místo. Když na něj myslím, probouzejí se ve mně nádherné vzpomínky,“ říká 25letá Dahlmeierová.

Zapomenuta je epizoda, kdy na ni malá skupinka českých diváků při sprintu v v roce 2016 na střelnici pískala. Tehdy fanoušky prosila o férové povzbuzování i Gabriela Koukalová.

Německý ženský tým letos své náročné fanoušky vstupem do Světového poháru neuspokojil. Při prvních dvou kolech nedosáhl ani jednou na stupně vítězů, štafeta doběhla minulou neděli v Hochfilzenu sedmá.

Kristian Mehringer, jeden z koučů týmu, poté podotkl: „Když v minulosti Laura končila na předních příčkách, nezajímali se lidé tolik o to, že jiné naše biatlonistky končí na dvacátých nebo třicátých místech.“

V pátek se Dahmeierová při sprintu žen opět objeví na startu.

Trenéři však varují: Není spasitelkou.

Florian Steirer, hlavní kouč Němek, doufá, že očekávání veřejnosti směrem k Dahlmeierové nebudou přemrštěná.

„Laura je z pohledu zdraví opět schopná plné zátěže,“ říká. „Ale zatím je pro nás zcela druhořadé, na jaké umístění tady dosáhne. I když se vrací do Světového poháru dřív, než jsme plánovali, držíme se dlouhodobého plánu. Rozhodně ji nechceme s ohledem na vrchol této sezony přetížit.“

A vrcholem sezony bude pro sedminásobnou světovou šampionku až březnové mistrovství světa v Östersundu.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/laura-dahlmeierova-navrat-nove-mesto-ds8-/biatlon.aspx?c=A181220_123949_biatlon_tm2

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Dahlmeierová je zpět. Mám na Nové Město nádherné vzpomínky, povídá - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.