Search

Hokejový unikát: Švýcaři jeli dvě trestná střílení naráz. A obě zahodili - iDNES.cz

Pro upřesnění, nebylo to tak, že by se dva hráči ve stejný okamžik rozjeli každý se svým pukem proti nebohému brankáři. Švýcaři si střihli dvě trestná střílení po sobě a to z celkem logického důvodu.

Za stavu 3:3 se během ruské přesilovky na konci druhé třetiny vyřítil do úniku útočník Marco Lehmann a ve vlastním oslabení mohl poslat Švýcary do vedení. Za záchrannou páku ale zatáhl obránce soupeře Dmitrij Samorukov, který Lehmanna podrazil nejprve u modré čáry a záhy i před brankou.

Podívejte se na dvě trestná střílení z utkání Švýcarsko - Rusko:

„Byl jsem na ledě už dlouho a nohy mi nejely,“ vysvětlil Samorukov, proč celkem pochopitelně sáhl k nouzovému řešení.

Ani rozhodčí dlouho neváhal a oba jeho přestupky potrestal shodně - trestným střílením.

Výčitky svědomí ale mohly faulujícího Samorukova zase rychle opustit. Podražený Lehmann se vydal k prvnímu pokusu, jenže puk mu sjel z hole a gólman Daniil Tarasov jen jistil dráhu samovolně klouzajícího kotouče.

MS do 20 let

Program a výsledky

Ještě méně práce měl ruský brankář při nájezdu druhého exekutora Philippa Kurasheva, jehož prudký pokus minul branku. Bylo to tak stále 3:3 a Švýcaři museli odbránit zbytek svého oslabení. Není divu, že trenér smolařů Christian Wohlwend druhou zpackanou penaltu vztekle vydupával na střídačce.

Byli to nakonec Rusové, kteří se v utkání skupiny A díky čtyřem trefám v závěrečném dějství mohli radovat z výhry 7:4.

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/svycarsko-rusko-bizarni-dve-trestna-strileni-mistrovstvi-sveta-do-20-let-2019-1b6-/reprezentace.aspx?c=A181231_123141_reprezentace_zele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hokejový unikát: Švýcaři jeli dvě trestná střílení naráz. A obě zahodili - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.