Search

Janis si podmanil New York, Houstonu tah s Riversem vyšel - iDNES.cz

Houston doma získal cennou výhru nad rivalem z Oklahoma City 113:109, urval ji v posledních minutách, když za kanonýra Jamese Hardena zaskočila čerstvá posila Austin Rivers. Nedávný spoluhráč Tomáše Satoranského z Washingtonu se v novém týmu uvedl relativně skromnými 10 body, zaznamenal však sedm ze závěrečných devíti bodů svého celku.

Po tři čtvrtiny vedl Rockets nejlepší ligový střelec Harden a celkově si statistiky vylepšil o 41 bodů, sedm asistencí a šest doskoků, jenže v závěrečné části dokázal skórovat pouze dvakrát. Třicetibodovou hranici překonal Harden už sedmkrát za sebou.

Eric Gordon připojil 17 bodů. Clint Capela dominoval pod koši, když k 16 bodům přidal 23 doskoků a vytvořil nový rekord vánočních bojů. Deset míčů doskočil na útočné polovině. P. J. Tucker přidal 11 bodů a sedm doskoků. Texaský celek uspěl v sedmém z posledních osmi zápasů.

James Harden (vlevo) z Houstonu a Paul George z Oklahoma City během vzájemného...

James Harden (vlevo) z Houstonu a Paul George z Oklahoma City během vzájemného souboje.

Thunder nakonec doplatili na svou slabší střelbu (trojky 9/30, trestné hody 14/21), Paul George je vedl 28 body, 14 doskoky a třemi zisky, když se v zápase pomaleji rozjížděl. 

Russell Westbrook připojil 21 bodů, devět doskoků, devět asistencí a čtyři zisky, Steven Adams 17 bodů a sedm doskoků a Jerami Grant 15 bodů, devět doskoků a tři bloky.

Dennis Schröder z lavičky obstaral 10 bodů, šest asistencí a pět doskoků, Nerlens Noel čtyři bloky.

Trápil se a debatoval se sudími, ale přesto si Janis Adetokunbo zase podmanil Madison Square Garden. Jeho Milwaukee si v úvodním z vánočních soubojů došlo pro výhru nad New Yorkem 109:95. 

Řecký gigant Adetokunbo leží fandům Knicks v žaludku. V letošním roce tu předvedl několik velkých výkonů včetně smeče přes protihráče, ale před třemi týdny opouštěl slavnou MSG naštvaný a poražený. Čekalo se, jak proběhne odveta. Na větší drama však nedošlo, bylo to poklidné jak vánoční odpoledne.

Adetokunbo byl sice rozladěný, ale stejně si zapsal 30 bodů a 14 doskoků, svému týmu pomohl také čtyřmi zisky.

Možná nejvíc zaujal moment ze začátku, kdy minul smeč - z kuriózního důvodu: „Byl jsem až moc namotivovaný a vyskočil moc vysoko, nečekal jsem, že bude obroučka tak nízko.“

Brook Lopez ho podpořil 20 body a Malcolm Brogdon 17 body plus šesti doskoky. Náhradník Thon Maker je doplnil 12 body.

Milwaukee Bucks se do vánočního programu NBA vrátili po 41 letech, v sezoně potvrzují pozici jednoho z favoritů Východní konference.

Janis Adetokunbo proti New Yorku:

Knicks se soupeře drželi do poločasu, který prohráli jen o dva body 46:48, ve třetí části se ale dopustili několika lehkomyslností a soupeř odskočil do šestnáctibodového trháku. Domácí prohráli vánoční zápas pošesté za sebou. 

Nejlepším střelcem domácích byl nováček Kevin Knox s 21 body, zapsal i šest doskoků. Noah Vonleh si došel pro double double za 14 bodů a 15 doskoků, Tim Hardaway Jr. za 14 bodů a 10 doskoků a Enes Kanter má na kontě 12 bodů.

připravujeme více

Výsledky NBA

New York Knicks - Milwaukee Bucks 95:109
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 113:109
23:30 Boston Celtics - Philadelphia 76ers
2:00 Golden State Warriors - Los Angeles Lakers
4:30 Utah Jazz - Portland Trail Blazers

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/nba-basketbal-golden-state-warriors-los-angeles-lakers-vanoce-lebron-james-stephen-curry-houston-okl-it9-/basket.aspx?c=A181225_200648_sport-basket_ten

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Janis si podmanil New York, Houstonu tah s Riversem vyšel - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.