Search

Johannes Bö slaví vítězný hattrick, Krčmář s Moravcem v desítce - iDNES.cz

Připravujeme podrobnosti...

Byl největším favoritem a svou roli splnil precizně. Na lyžích bleskurychlý, s puškou bezchybný.

Johannes Thingnes Bö v neděli ve Vysočina Aréně dominoval, druhého Francouze Quentina Fillona Mailleta za sebou nechal o více než tři čtvrtě minuty.

Premiérový závod s hromadným startem v sezoně prakticky vyhrál stylem „start cíl“, hravě překonal střelecké i běžecké nástrahy - dvě položky vleže a poté vestoje a 15 kilometrů.

„Masák“ v Novém Městě na Moravě

online reportáž

„Patrně to byl nejlepší závod v mé kariéře. Na trati jsem se cítil skvěle, pomohli jsme si s bráchou a ušetřil jsem síly,“ připomněl Bö v rozhovoru pro Českou televizi to, že na trati dlouho jel v čele po boku svého staršího sourozence Tarjeiho.

Bö se v Novém Městě na Moravě z výhry radoval také ve sprintu a stíhacím závodě, svou bilanci ze Světového poháru vylepšil už na 28 triumfů. V novém ročníku opanoval šest z osmi závodů.

Skvělá umístění slaví Češi.

Moravec na úvodní střelbě dvakrát minul, poté se ale rozjel k výbornému výkonu, svižně běžel a výsledkovou listinou už jen stoupal. Přidal tři čisté střelecké položky a dojel osmý - i díky tomu, že v posledním kole porazil v přímém souboji Francouze Martina Fourcada.

„Na trati jsem se cítil super. Škoda té dvojky na první ležce,“ hodnotil Moravec, kterého jistě těší nejlepší umístění v této sezóně.

Krčmář orámoval elitní desítku - byť třikrát minul, jednou ručně dobíjel a navíc ztratil na osmém kilometru hůlku (vytrhl ji z poutka).

„Nebýt v Novém Městě na Moravě, tak nezávodím. Hodně jsem se kousl, výkon na trati nechci hodnotit. Z desítkou jsem spokojený, nechal jsem tam všechno,“ řekl Krčmář, který se stal další obětí zdravotních trablů, jež na Vysočině sužují český tým.

Své o tom ví i Moravec, jehož nedělní start zůstával kvůli žaludečním potížím dlouho nejistý. Na „masák“ se vyhecoval a potěšil kouč Zdeňka Vítka.

„Musím říct, že nám to dnes vyšlo. Dva lidi v desítce je to, co jsme chtěli. Ondra sice zachyboval na první ležce, poté ale bylo vidět, jakou má chuť. Michal zase měl smůlu při čtvrté střelecké položce, nepadl mu kalibr, jinak by asi byl na malém pódiu,“ hodnotil Vítek.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě

Muži - závod s hromadným startem (15 km):

1. J. T. Bö (Nor.) 37:25,2 (0 tr. kol), 2. Fillon Maillet (Fr.) -46,5 (2), 3. Garaničev (Rus.) -54,1 (0), 4. Peiffer (Něm.) -59,3 (1), 5. Bjöntegaard (Nor.) -1:04,9 (2), 6. Doll (Něm.) -1:18,7 (2), 7. Desthieux (Fr.) -1:21,6 (4), 8. Moravec (ČR) -1:23,8 (2), 9. M. Fourcade (Fr.) -1:28,1 (3), 10. Krčmář (ČR) -1:44,2 (1).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 428, 2. Loginov (Rus.) 312, 3. Eder (Něm.) 266, 4. Desthieux 266, 5. M. Fourcade 263, 6. Guigonnat (Fr.) 263, ...15. Krčmář 180, 20. Moravec 138.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/nove-mesto-na-morave-muzi-biatlon-s-hromadnym-startem-michal-krcmar-11d-/biatlon.aspx?c=A181223_110152_biatlon_tie

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Johannes Bö slaví vítězný hattrick, Krčmář s Moravcem v desítce - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.