Search

ONLINE: Biatlonistky jedou v Novém Městě stíhačku. Jak se vede Češkám? - iDNES.cz

Mezi šedesátku postupujících do stíhacího závodu se po pátečním sprintu vměstnaly tři české biatlonistky. Veronika Vítková na trať vybíhá jako devatenáctá s odstupem minuty a vteřiny za vedoucí Marte Röiselandovou. Lucie Charvátová nese číslo 29 a startuje se ztrátou minuty a 21 vteřin, Eva Puskarčíková ze 48. místa dohání manko minuty a 53 sekund.

Právě ve stíhacím závodě zaznamenala Vítková nejlepší umístění v aktuální sezoně, přesně před týdnem obsadila v Hochfilzenu 14. místo, přičemž startovala s číslem 25. Pokud by podobný skok zvládla i nyní, ocitla by se rázem v první desítce, ve sprintu před domácím publikem doběhla 19.

Zpravodajství

z pátečního sprintu

„Na trati to nebylo ideální,“ povídala po závodě. „Naopak se mi zadařilo na střelnici. Beru to tak, že mám dobrou pozici do stíhacího závodu. Ten je i hodně o střelbě, budou v něm čtyři položky,“ přemítala Vítková.

Podporu domácího publika si i v sobotu užije Charvátová, která v pátek díky 29. příčce poprvé po téměř dvou letech dosáhla v závodě SP na body. „Hlavně se na stíhačku musím pořádně vyspat. Vůbec netuším, kolik sil jsem pošetřila, ale dám do toho maximum a uvidíme,“ sdělila po sprintu.

Oba předchozí stíhací závody této sezony ovládla Kaisa Mäkäräinenová, třetí prvenství ale nepřidá. Po nevydařeném sprintu, který s pěti chybami na střelnici dokončila na 58. místě, se do sobotního klání sotva kvalifikovala a na trati bude nahánět více než dvouminutovou ztrátu.

O návratu s velkým N. V nemocnici už dávala Dahlmeierová biatlonu sbohem

Kdo tedy pomýšlí na vítězství? První tři biatlonistky ze sprintu - Marte Röiselandovou, Lauru Dahlmeierovou a Paulínu Fialkovou - dělí pouhých šest vteřin a například vedoucí žena celkového hodnocení Světového poháru Dorothea Wiererová ztrácí na čelo z devátého místa 38 sekund.

Závod, který má našlápnuto na dramatický průběh, sledujte od 17:00 v online reportáži.

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/svetovy-pohar-v-biatlonu-nove-mesto-na-morave-stihaci-zavod-zen-pwl-/biatlon.aspx?c=A181222_125241_biatlon_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Biatlonistky jedou v Novém Městě stíhačku. Jak se vede Češkám? - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.