Search

Trenér Lavička míří do Polska, jedná s klubem z Vratislavi - iDNES.cz

Pětapadesátiletý respektovaný kouč naposledy vedl českou reprezentaci do 21 let, s asociací mu poslední den v roce 2018 vyprší smlouva.

Už dřív však věděl, že po neúspěšné kvalifikaci o postup na Euro 2019 mu vedení českého fotbalu kontrakt neprodlouží.

Na nabídky Lavička dlouho nečekal, vybral si tu z Vratislavi. Jednání podle informací iDNES.cz spějí do finiše, zbývá doladit detaily. Polská média píší, že příští týden bude Lavička oficiálně představen.

Pokud se na všem s klubem domluví, bude to jeho druhé zahraniční angažmá. V letech 2009 až 2012 úspěšně působil v australském Sydney. V Česku vedl Liberec, Žižkov, třikrát Spartu, jedenadvacítku dovedl na mistrovství Evropy 2017, které se konalo právě v Polsku.

Slask Vratislav hraje na moderním čtyřicetitisícovém stadionu, který byl postaven pro mistrovství Evropy 2012. Česko na něm odehrálo všechna tři utkání v základní skupině proti Rusku (1:4), Řecku (2:1) a domácímu Polsku (1:0).

Klubu se v letošním ročníku nedaří, vyhrál jediné z posledních deseti ligových utkání a v tabulce je třetí od konce a bod od sestupové příčky.

Polská liga na podzim odehrála dvacet kol, po dalších deseti se na jaře tabulka rozdělí na polovinu a mužstva čeká sedm utkání. Je takřka jisté, že Slask bude bojovat ve skupině o záchranu, sestupují nejhorší dva týmy.

V závěru podzimu vedení Slasku odvolalo trenéra Tadeusze Pawlowského a tým v posledních dvou kolech vedl jeho asistent Pawel Barylski.

Zároveň oslovilo Lavičku, s nímž se nejspíš na spolupráci dohodne. Nebude prvním českým trenérem, kterého klub angažoval. V minulosti Slask vedli Karel Finek, Vilém Lugr, Petr Němec, Luboš Kubík a Stanislav Levý.

V kádru momentálně není žádný český fotbalista.

Let's block ads! (Why?)

https://fotbal.idnes.cz/trener-vitezslav-lavicka-slask-wroclaw-vratislav-fs5-/fot_zahranici.aspx?c=A181228_122340_fot_zahranici_min

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Trenér Lavička míří do Polska, jedná s klubem z Vratislavi - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.