Search

Přijde v Austrálii útok na světový trůn? Šanci mají hned dvě Češky! - Sport.cz

Kdo bude po prvním grandslamovém turnaji roku světovou jedničkou? Ve hře jsou i dvě Češky - Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Konkurence je ale obrovská. Pokud aktuálně první hráčka žebříčku Simona Halepová do turnaje zasáhne, bude mít stejnou šanci šest dalších hráček. Vyplývá to z analýzy, kterou na webu zveřejnila organizace WTA.

Tertius Pickard, ČTK/AP

Před pondělním začátkem úvodního grandslamu sezony mají teoretickou šanci ještě obhájkyně titulu Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Darja Kasatkinová, které o ni ale přijdou ve chvíli, kdy Halepová nastoupí k zápasu prvního kola.

Z českých hráček je ve výhodnější pozici Kvitová, neboť po loňském vyřazení v prvním kole obhajuje v Melbourne jen deset bodů. K naději na post světové jedničky potřebuje postoupit alespoň do semifinále. Aktuální česká jednička Plíšková, která byla na prvním místě žebříčku osm týdnů v létě 2017, by se musela dostat do finále.

Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Sydney vítězstvím.

Tertius Pickard, ČTK/AP

Postup do čtvrtfinále by dal naději Američance Sloane Stephensové a vítězce US Open Naomi Ósakaové z Japonska. Minimálně semifinále vedle Kvitové potřebují Němka Angelique Kerberová a Ukrajinka Elina Svitolinová. Postup do finále je nezbytnou podmínkou pro Nizozemku Kiki Bertensovou. Běloruska Aryna Sabalenková by musela celý turnaj vyhrát a zároveň by Halepová nesměla přejít ani přes první kolo.

Nad aktuální formou rumunské tenistky se vznáší otazník. Závěr loňské sezony Halepová vynechala kvůli zranění zad a v prvním zápase letošního roku prohrála v Sydney s Australankou Ashleigh Bartyovou. V prvním kole v Melbourne navíc narazí na Estonku Kaiu Kanepiovou, která ji vyřadila v prvním kole US Open.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1059859-prijde-v-australii-utok-na-svetovy-trun-sanci-maji-hned-dve-cesky.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Přijde v Austrálii útok na světový trůn? Šanci mají hned dvě Češky! - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.