Search

Třetí posila pro Slavii! Český David Luiz našel cestu zpátky - Sport.cz

slavia.cz

Před pár měsíci byl jednou nohou ve Francii, koncem roku se mezi zájemce o jeho služby zařadila také Sparta. Český David Luiz ovšem našel cestu zpátky do Edenu, kde podepsal smlouvu do 30. června 2023.

Dvacetiletý stoper Alex Král s týmem už ve čtvrtek odcestuje na kondiční soustředění do Španělska a součástí transferu je i hostování Jana Kuchty v Teplicích.

„Pocity jsou rozhodně pozitivní. Další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu jde také o velký závazek - ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to," říká Král pro slávistický web.

„Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde ze svého mateřského klubu a po určité době se vrací," komentuje příchod reprezentanta do 21 let Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie. „Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší," dodává člen představenstva.

„Je pravda, že už při odchodu ze Slavie jsem přemýšlel, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit,“ líčí Král. V Teplicích získal cenné zkušenosti. „Musím říct, že umím odehrát víc postů. Kromě stopera a středního záložníka jsem hrál párkrát i na postu beka, takže si troufnu říct, že mám určitou univerzálnost, což je pro mě jen dobře."

Součástí přestupu je také hostování dalšího slávistického odchovance Jana Kuchty v Teplicích. „Jsem moc rád, že se povedlo na mou žádost ukončit hostování na Slovácku. Těším se do Teplic a věřím, že budu pravidelně nastupovat," těší se útočník. „Honza bude v Teplicích hostovat rok a půl bez opce na přestup," dodává Jan Nezmar.

"Měli jsme s trenérem o tohoto útočníka velký zájem a jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat, protože měl několik dalších nabídek. Věříme, že se mu bude u nás dařit," říká teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/synot-liga/clanek/1057042-treti-posila-pro-slavii-cesky-david-luiz-nasel-cestu-zpatky.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Třetí posila pro Slavii! Český David Luiz našel cestu zpátky - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.