Search

V zápase NHL před druhou nejvyšší návštěvou historie bodovali tři Češi - iDNES.cz

Od roku 2003, kdy NHL v rámci souboje Edmontonu s Montrealem uspořádala první velkou akci mimo hokejovou arénu, se utkání pod širým nebem stalo tradiční záležitostí. Letošní novoroční Winter Classic byl již 26. zápasem daného ražení a zapsal se tučným písmem do historie.

Utkání pod širým nebem

V probíhající sezoně 2018/19 se odehraje ještě únorový Stadium Series zápas mezi Philadelphií a Pittsburghem a vedení soutěže v úterý oznámilo plán na následující ročník, kdy budou pod širým nebem tři duely: v říjnu 2019  Winnipeg proti Calgary, novoroční Winter Classic 2020 bude v Dallasu a únorový Stadium Series 2020 v Coloradu. Jejich soupeři ještě nejsou potvrzeni.

Na souboj Chicaga s Bostonem v Notre Dame Stadium v Indianě, kde působí univerzitní tým amerického fotbalu, zavítalo 76 126 diváků. Jedná se o druhou nejvyšší návštěvu v historii NHL, když rekord drží Winter Classic z roku 2014. Na Michigan Stadium vidělo duel Toronta s Detroitem 105 491 diváků. Ovšem zpátky k úterní partii Blackhawks s Bruins, ve které bodovali všichni tři čeští Davidové.

Jako první se radoval domácí David Kämpf (14:49, 0+1, +1, 1 střela), jenž v 9. minutě odvedl skvělou práci za bránou. Obránce Torey Kruga si odstavil a našel mezi kruhy volného Brendana Perliniho.

Pak si ale v přesilovkách vzal slovo David Pastrňák (19:44, 1+1, +/-: 0, 6 střel). Nejlepší český střelec a rovněž nejproduktivnější krajan v soutěži si vydobyl post první hvězdy zápasu dvěma zápisy. V 13. minutě jej před bránou našel parťák Patrice Bergeron a havířovský rodák pohotově zamířil pod betonem Cama Warda pro svůj 24. gól sezony - 1:1.

Když v 32. minutě Dominik Kahun vrátil Chicagu vedení, zaúřadovala česká „88“ znova. Tentokrát si prohodil post střelce za asistenta, když za pomoci odrazu od bránícího hráče našel před bránou volného Bergerona - 2:2.

Elitní centr Bostonu mohl mít z branky o to větší radost poté, co jen o pár vteřin dříve skvěle zamezil zakončení z brejku Kämpfovi. Smírný stav mohli hosté zlomit ve třetí třetině, dvojnásobnou početní převahu ale nevyužili. Přesto se nakonec radovali. V 51. minutě se k dorážce dostal centr Sean Kuraly. V 60. minutě pak ještě Brad Marchand za přispění Davida Krejčího (17:15, 0+1, +/-: 0, 3 střely) výsledek pojistil do prázdné klece.

Výsledky:

1. 1. 2019 19:15
Góly:
08:30 Perlini (Kämpf, Sikura)
31:24 Kahun (E. Gustafsson, J. Toews)
Góly:
12:38 Pastrňák (Bergeron)
38:48 Bergeron (Pastrňák, Krug)
50:20 Kuraly (Wagner, Grzelcyk)
59:28 Marchand (Krejčí)
Sestavy:
C. Ward (Delia) – E. Gustafsson, Keith, Seabrook, Forsling, C. Murphy, Dahlström – Kahun, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, Anisimov – Sikura, Kämpf, DeBrincat – Martinsen, Krüger, Perlini.
Sestavy:
T. Rask (Halák) – Carlo, Chára (C), J. Moore, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Forsbacka-Karlsson, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Heinen – Acciari, Cave, Nordström.

Rozhodčí: Francis Charron, Eric Furlatt – Bryan Pancich, Matt MacPherson

Počet diváků: 76 126

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/vysledky-nhl-0ci-/nhl.aspx?c=A190101_220627_nhl_mkr

Bagikan Berita Ini

0 Response to "V zápase NHL před druhou nejvyšší návštěvou historie bodovali tři Češi - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.