Search

ONLINE: Světový pohár ve Špindlerově Mlýně vrcholí. Lyžařky jedou slalom - iDNES.cz

Ve startovní listině pro první kolo slalomu figurují i tři české slalomářky.

Jako první se s číslem 34 mezi branky vydá Gabriela Capová. Hned po ní pojede Martina Dubovská. Startovní pole poté s 58 uzavře debutantka ve Světovém poháru Klára Pospíšilová. 

Vyvrcholením dvoudenního klání ve Špindlerově Mlýně, kam se zastávka SP vrátila poprvé od roku 2011, má být souboj Petry Vlhové a Mikaely Shiffrinová.

Slovenka, jež si v Krkonoších užívá domácí atmosféru, ovládla páteční obří slalom a potvrdila, že i po MS v Aare, odkud přivezla tři medaile, jezdí ve vynikající formě.

Shiffrinová v obřím slalomu dojela třetí. V nejtočivější disciplíně ale Američanka naprosto dominuje – z osmi závodů v letošní sezoně ovládla hned sedm, s Vlhovou prohrála pouze v lednu ve Flachou.

V boji o malý křišťálový glóbus má tak Shiffrinová nedostižný náskok.

Slovenská sláva ve Špindlu. Vlhová ovládla obří slalom

Na startu nechybí ani Frida Hansdotterová, olympijská vítězka ve slalomu Pchjongčchangu. Představí se také Wendy Holdenerová ze Švýcarska. Početné zastoupení v čele s Bernadette Schildovou má tradičně Rakousko.

Do druhého kola postupuje třicet nejlepších závodnic po prvním kole. To startuje v 10.30 a sledovat ho můžete v podrobné online reportáži.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/lyzovani-snowboarding/svetovy-pohar-alpske-lyzovani-spindleruv-mlyn-mikaela-shiffrinova-petra-vlhova-slalom.A190309_064712_lyzovani_dm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Světový pohár ve Špindlerově Mlýně vrcholí. Lyžařky jedou slalom - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.