Search

Vondroušová i Muchová dominovaly, Češky v baráži Fed Cupu drtí Kanadu - iDNES.cz

Mohutně povzbuzující domácí fanoušci, včetně třicítky skalních příznivců, kteří se i s trumpetami a bubny usadili pár metrů od hrací plochy, měli od začátku tenisové soboty v Prostějově důvod k radosti. Karolína Muchová totiž proti kanadské jedničce Rebecce Marinové předvedla běhavý, jistý a sebevědomý výkon a po vítězství 6:3 a 6:0 poslala Česko do vedení 1:0.

ONLINE

Reportáž ze zápasu Muchová vs. Marinová

Muchová v celém zápase úřadovala na příjmu, Marinové povolila při servisu uhrát jedinou hru. A přitom vysoká Kanaďanka podávala rychlostí až 190 kilometrů v hodině. Jenže razanci v úderech kompenzovala zbytečnými chybami. Naopak 22letá Češka hrála trpělivě od základní čáry, skvěle se bránila a své údery umisťovala přesně k lajnám. 

Mírné vzepětí předvedla Marinová v prvním setu za stavu 1:3 a 15:40, kdy povedenou sérií vyrovnala na 3:3. Jenže pak opět převzala kontrolu domácí tenistka, která díky odvážnějšímu pojetí v koncovkách tří následujících gamů za 49 minut překlopila úvodní sadu na svou stranu.

ROZHOVOR

s Karolínou Muchovou

Vítězná série Muchové pokračovala i ve druhém dějství. Svěřenkyně Petra Pály bleskurychle odskočila do vedení 4:0, při svém tažení ztratila pouhých 7 fiftýnů. I další dva gamy si bezpečně pohlídala a svou fedcupovou premiéru ozdobila hladkým a přesvědčivým vítězstvím. 

„Nejvíc nervózní jsem byla při rozehrávce, to jsem se třepala, ale pak to ze mě spadlo. Diváci strašně ženou dopředu,“ řekla Muchová v rozhovoru pro ČT.  

Vondroušová po vyrovnané první sadě na kurtu vládla

Vedení českého týmu umocnila Markéta Vondroušová, která si poměrem 6:4 a 6:1 poradila s 16letou Leylah Fernandezovou. Mladá Kanaďanka, finalistka letošní juniorky Australian Open kladla v prvním setu až nečekaně velký odpor, když ale o tři roky starší Vondroušová odskočila do vedení, zápas už si bezpečně pohlídala. 

ONLINE

ze zápasu Vondroušová vs. Fernandezová

Potvrdila tak roli týmové jedničky, v níž se představila poprvé v kariéře, a výrazně domácí výběr přiblížila k celkovému vítězství.  

Nedělní program začne v Prostějově ve 12:00 a na kurtu by se měly představit Vondroušová proti Marinové, Muchová s Fernandezovou a páry Bouzková, Krejčíková - Dabrowská, Fichmanová ve čtyřhře. Kapitáni však mohou své nominace ještě pozměnit. 

I případný neúspěch v baráži nemusí nutně znamenat sestup. Mezinárodní tenisová federace totiž uvažuje o změně formátu, Světovou skupinu by nově hrálo 16 týmů a Češky by se do ní z pozice prvního týmu světa měly vejít. Definitivní rozhodnutí udělá ITF během letošního Roland Garros.  

Baráž tenisového Fed Cupu Česko - Kanada

antuka, Prostějov

Česko- Kanada 1:0

Muchová - Marinová 6:3, 6:0
Vondroušová - Fernandezová 6:4 a 6:1

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/tenis/fed-cup-baraz-cesko-kanada-sobota-dvouhry.A190419_180820_tenis_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Vondroušová i Muchová dominovaly, Češky v baráži Fed Cupu drtí Kanadu - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.