Search

Říha rozhodl: na MS jede 10 hráčů NHL, končí Zaťovič, Krejčík či Kundrátek - Hokej.cz

Foto: Petr Coufal

Konec hledání optimální sestavy a budování formy, český národní tým uzavřel přípravu na mistrovství světa, které v Bratislavě zahájí pátečním soubojem proti Švédsku. Trenérský štáb v čele s hlavním koučem Milošem Říhou rozhodl o složení týmu.

Carlson Hockey Games 2019 Brno

Každý tým smí na mistrovství světa zapsat na soupisku tři brankáře a 22 hráčů do pole. Národní tým čeká, jak se v zámoří vyvine situace u trojice David Pastrňák, David Krejčí (oba Boston) a Tomáš Hertl (San Jose). Ve hře může být i případný příjezd Pavla Francouze, který je aktuálně třetím gólmanem Colorada.

V původním kádru bylo 36 hráčů, dva vypadli s menším předstihem. Útočník Jiří Sekáč se v sobotu omluvil  z rodinných důvodů a národní tým opustil, zdravotní potíže měl Radim Zohorna, který se z Brna odjel léčit domů a asistent Robert Reichel už po sobotním utkání se Švédskem uvedl, že s reprezentací pravděpodobně pokračovat nebude.

Stalo se, Miloš Říha na tiskové konferenci po bitvě s Rusy oznámil, že se do nominace na mistrovství světa nevešli také brankář Marek Langhamer, obránci Filip Pavlík, Jakub Jeřábek, Tomáš Kundrátek, Jakub Krejčík, útočníci Martin Zaťovič, Rudolf Červený, Tomáš Fořt a Lukáš Rousek.

Nováčky na mistrovství světa jsou Bartošák (byl na OH 2018), Hrubec, obránce Musil, útočníci Palát (byl na OH 2014 a na Světovém poháru 2016), Vrána, Tomášek a H. Zohorna. Na loňském šampionátu v Kodani byli členy národního týmu Gudas, Hronek, Sklenička, Moravčík, Kubalík, Jaškin, Řepík a Chytil. 

Po utkání s Ruskem mají čeští hokejisté krátké volno, už v úterý vyrazí vlakem do Bratislavy na světový šampionát. Reprezentanti budou postupně nastupovat v Praze, Pardubicích či v Brně, po příjezdu je v dějišti turnaje čeká první trénink. Do mistrovství světa vstoupí česká reprezentace pátečním soubojem se Švédy, který začne od 20:15 hodin.

Nominace reprezentace na MS 2019

Brankáři (3):
Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).

Obránci (8): 
Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Jan Rutta (Tampa Bay, NHL), Filip Hronek (Detroit, NHL), David Sklenička (Laval, AHL), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Petr Zámorský (Mountfield HK), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci (14):
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Dominik Simon (Pittsburgh, NHL), Dmitrij Jaškin, Jakub Vrána (oba Washington, NHL), Filip Chytil (New York, Rangers, NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík (Podolsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Jan Kovář (HC Škoda Plzeň).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistent: Robert Reichel.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Videokouč: Josef Janča.
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček, Filip Ondráček a Petr Šulan.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program utkání v základní skupině MS

Pátek 10. května: Česko – Švédsko (20:15)
Sobota 11.května: Norsko – Česko (20:15)
Pondělí 13. května: Rusko – Česko (16:15)
Čtvrtek 16. května: Česko – Lotyšsko (20:15)
Pátek 17. května: Česko – Itálie (20:15)
Neděle 19. května: Rakousko – Česko (16:15)
Úterý 21. května: Česko – Švýcarsko (12:15)

Více k tématu

Let's block ads! (Why?)

https://www.hokej.cz/riha-rozhodl-na-ms-jede-10-hracu-nhl-konci-zatovic-krejcik-ci-kundratek/5039390

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Říha rozhodl: na MS jede 10 hráčů NHL, končí Zaťovič, Krejčík či Kundrátek - Hokej.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.