Search

Teplice po ostudě: Hejkal zůstane, hráči přijdou o půl platu i dovolenou - iDNES.cz

„Výsledek zápasu nemá vliv na setrvání současného realizačního týmu, ten padá pouze na vrub hráčů. Realizační tým má naši důvěru a bude pokračovat i v následující sezóně,“ uvedl na klubovém webu ředitel Petr Hynek s tím, že o odvolání trenéra se ani neuvažovalo.

Historický propadák Teplic, jaký český liga nepamatuje 21 let, provětrá peněženky fotbalových sklářů. „Hráčům, kteří se podíleli na tomto utkání, bude základní měsíční odměna za květen snížena na 50 procent, dále budou odvetný zápas v Mladé Boleslavi hrát bez individuálních prémií, které jinak mají smluvně dané,“ informoval Hynek.

V pátek Teplice už ve 4. minutě ztrácely 0:2, v poločase 0:6, nikdo v české lize ještě za úvodní pětačtyřicetiminutovku nedostal tolik gólů. „Jsem zděšen přístupem, který se rovnal anarchii. Musím udělat obrovský průvan v kabině, protože charakterově nejsme dobře poskládaní,“ soptil po výbuchu trenér Hejkal.

Nedělní odveta semifinále play off o Evropskou ligu tak bude už jen formalitou, ale navzdory původním plánům si po ní teplický tým nebude užívat volno.

„Dalším krokem je zkrácení dovolené, kterou hráči nenastoupí po odvetném zápase, ale budou ještě týden trénovat společně na Stínadlech. Kromě toho budou v příštím týdnu odpoledne navštěvovat tréninky našich partnerských mládežnických klubů a také přípravek FK Teplice,“ prozradil Hynek další z řady opatření.

Patří mezi ně i pohovory s jednotlivými hráči po osmigólové zkáze. „Se všemi postupně probíráme jejich budoucnost v FK Teplice. Musí jasně deklarovat, že chtějí pokračovat v Teplicích a podávat zde profesionální výkony, aby se podobná situace již neopakovala! Tyto pohovory jsou nyní v běhu a počítáme, že během dvou dnů je absolvuje celý tým. Podle prvních pohovorů si hráči uvědomují, že šlo o obrovskou ostudu, která znevážila jméno klubu, fanoušky i sponzory a partnery FK Teplice, a chtějí tuto ostudu odčinit,“ vylíčil ředitel.

Už loňský ligový ročník končil na Stínadlech bouřlivě, po domácím propadáku 1:4 s posledním Brnem tři kola před koncem vedení napařilo mužstvu půlmilionovou pokutu. 

I tenkrát hráči a tehdejší trenér Daniel Šmejkal po zápase museli vysvětlovat šokující porážku teplickým fanouškům, klub se jim i sponzorům pak omlouval. „Věříme, že se to již v budoucnu nebude znovu opakovat, jinak bychom museli přistoupit ještě k razantnějším krokům,“ hromoval tehdy Hynek. 

Víra nestačila, k razantnějším krokům musel sáhnout letos.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/teplice-debakl-tresty-pokuty-zkracena-dovolena-pohovory-reditel-petr-hynek-trener-stanislav-hejkal.A190507_124924_fot_pohary_jic

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Teplice po ostudě: Hejkal zůstane, hráči přijdou o půl platu i dovolenou - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.