Search

Tragédie! Bývalý reprezentační gólman Adam Svoboda spáchal sebevraždu - Sport.cz

"S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tom, že nás navždy opustil bývalý brankář a trenér Adam Svoboda. Mistru světa z roku 2005, dvojnásobnému českému šampionovi, jenž odchytal 318 utkání za Pardubice a pomohl jim k titulu vicemistra, bylo 41 let. Hokejový klub Dynamo Pardubice vyjadřuje hlubokou soustrast všem pozůstalým," potvrdil klub na svých stránkách.

Svoboda byl mistrem světa z roku 2005, o rok později získal na světovém šampionátu stříbro. Za národní tým odchytal celkem 32 zápasů.

Brněnský rodák strávil převážnou část své kariéry v domácí extralize, kde oblékal dresy Pardubic, Slavie, Plzně a Hradce Králové. Se Slavií získal mistrovský titul v roce 2008, o pět let později si to zopakoval v dresu Plzně.

Svoboda chytal za Timru ve švédské nejvyšší soutěži, působil i v Togliatti v ruské Superlize a Norimberku v německé DEL.

V lednu tohoto roku se Svobodovo jméno skloňovalo v souvislosti s autonehodou, kterou způsobil pod vlivem alkoholu, když nadýchal 1,8 promile. Vedení pardubického klubu jej následně odvolalo z pozice trenéra brankářů a ve stejné funkci skončil i u reprezentační osmnáctky.

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/1101110-tragedie-byvaly-reprezentacni-golman-adam-svoboda-spachal-sebevrazdu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tragédie! Bývalý reprezentační gólman Adam Svoboda spáchal sebevraždu - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.