Search

ONLINE: Djokovič hraje o semifinále Wimbledonu. Čekají Nadal i Federer - iDNES.cz

Světová jednička a obhájce prvenství Novak Djokovič zatím jasně postupuje londýnským turnajem. Srbský tenista doposud ztratil pouze jediný set, a to ve třetím kole v zápase proti Hubertu Hurkaczovi z Polska.

To jeho soupeř David Goffin se nadřel podstatně více. Ve třetím kole v zápase proti Daniilu Medveděvovi z Ruska prohrával v pátém setu 1:3, jenže belgický tenista stav otočil a v rozhodujícím dějství vyhrál 7:5.

Vzájemná bilance hovoří pro srbskou světovou jedničku, která v sedmi duelech zvítězila pětkrát. Naposledy se potkali v roce 2017, tehdy se ale radoval Goffin, jenž na antuce v Monte Carlu zvítězil 6:2, 3:6 a 7:5.

NOVAK DJOKOVIČ VS. DAVID GOFFIN

Podrobná online reportáž

Souběžně se hraje zápas mezi Guidem Pellou a Robertem Bautistou. Devětadvacetiletý Argentinec je jedním z největších překvapení turnaje. Ve třetím kole vyřadil loňského finalistu Jihoafričana Kevina Andersona, v osmifinále poté udolal Kanaďana Milose Raonice.

Wimbledon 2019

Speciální příloha iDNES.cz: zpravodajství, rozhovory, reportáže, pavouky, ...

Ve čtvrtfinále proti němu stojí další favorizovaný tenista. Bautista zatím na turnaji neztratil jedinou sadu, v osmifinále si poradil s přemožitelem Jiřího Veselého, francouzským hráčem Benoitem Pairem.

Jedenatřicetiletý Španěl je také lepší ve vzájemných duelech. Svého argentinského soka porazil v obou zápasech, jež se dosud odehrály.

GUIDO PELLA VS. ROBERTO BAUTISTA

Podrobná online reportáž

Druhý zápas na hlavním kurtu bude patřit Rogeru Federerovi a Kei Nišikorimu. Švýcarský fenomén půjde do utkání povzbuzen jednoznačnou výhrou nad Italem Matteem Berrenttinim, při které ztratil jen pět gamů.

Světová sedmička Japonec Nišikori postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu podruhé v řadě, v osmifinále zdolal Kazacha Michaila Kukuškina ve čtyřech setech.

Oba tenisté jsou pravidelnými soupeři, na okruhu ATP se utkali už desetkrát. Lepší vzájemnou bilanci drží Federer, který zvítězil celkem sedmkrát.

ROGER FEDERER VS. KEI NIŠIKORI

Podrobná online reportáž

Ve druhém zápase na kurtu číslo jedna se utkají Rafael Nadal a Sam Querrey. Španělský tenista navázal na výsledky z vítězného Roland Garros a i na dalším grandslamu hraje ve slušné formě. Dosud ztratil pouze jediný set s bouřlivákem Nikem Kyrgiosem z Austrálie.

Jeho protivníkem bude téměř dvoumetrový Američan, který díky svému skvělému servisu už porazil světovou čtyřku Dominica Thiema. Dokáže ale něco podobného i proti vítězi 18 podniků velké čtyřky?

Oba tenisté se dosud utkali pětkrát, čtyřikrát se radoval Nadal. Naposledy však triumfoval Querrey, který v roce 2017 ovládl finále turnaje v Mexiku 2:0 na sety.

RAFAEL NADAL VS. SAM QUERREY

Podrobná online reportáž

Čtvrtfinálové duely už za sebou má ženská část singlového pavouka. Karolína Muchová nestačila na Ukrajinku Elinu Svitolinovou 5:7 a 4:6. Barbora Strýcová porazila Britku Johannu Kontaovou 7:6 a 6:1 a ve čtvrtečním semifinále narazí na Američanku Serenu Williamsovou.

Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále deblu

Obhájkyně wimbledonského titulu Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily na trávě v All England Clubu do semifinále čtyřhry. Druhá nasazená česká tenisová dvojice porazila Němku Annu-Lenu Grönefeldovou s Nizozemkou Demi Schuursovou 6:2, 7:6.

Krejčíková se Siniakovou získaly za půl hodiny hladce úvodní set, ve druhém se ale hra vyrovnala a soupeřky dokázaly na ztracený servis Schuursové vždy zareagovat. Poprvé Siniaková přišla o podání za stavu 2:1, podruhé v závěru setu, když za stavu 6:5 podávala na vítězství. V následném tie-breaku už ale byly české tenistky opět suverénní a zkrácenou hru ovládly 7:1.

Dvojnásobné grandslamové šampionky se o postup do finále utkají s turnajovými čtyřkami Gabrielou Dabrowskou z Kanady a Číňankou Sü I-fan.

O postup do deblového semifinále bude ve středu v Londýně ještě usilovat Strýcová. Společně s Tchajwankou Sie Šu-wej nastoupí proti belgicko-běloruskému páru Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně

tráva, dotace 38 milionů liber

Ženy:

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (8-Něm./Niz.) 6:2, 7:6 (7:1).

Junioři:

Dvouhra - 3. kolo:
Svrčina (ČR) - Schoolkate (Austr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Chahoud, Nguyen (Švéd./Viet.) 6:1, 6:1.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/sport/tenis/wimbledon-2019-ctvrtfinale-zpravodajstvi-novak-djokovic-rafael-nadal-roger-federer.A190710_101223_tenis_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Djokovič hraje o semifinále Wimbledonu. Čekají Nadal i Federer - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.