Search

Léta zapovězená cesta je pootevřená. Vstoupí slávisté do ráje? - iDNES.cz

Bez jednoho dne je to přesně dvanáct let.

Dvanáct let od chvíle, kdy fotbalová Slavia přes našlapaný Ajax Amsterdam poprvé a zatím naposledy proklouzla do Ligy mistrů.

Teď cítí, že se může velká věc povést znovu. Leccos tomu nahrává.

Stejně jako z Amsterdamu, i z rumunské Kluže si Slavia přivezla vítězství 1:0. Znovu jí k velkému výsledku pomohla chycená penalta, i v tom se historie opakuje.

Zbývá napodobit poslední krok.

Vysněná soutěž, o kterou se slávisté pokouší už pojedenácté, je tentokrát už opravdu blízko. Na dohled!

Slavia - CFR Kluž

středa 21.00, první zápas 1:0

Předpokládané sestavy
Slavia:
 Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Van Buren.

Kluž: Arlauskis - Sušič, Cestor, Burca, Camora - Aurélio, Bordeianu, Djokovič - Deac, Rondón, Omrani.

Rozhodčí: Rocchi - Meli, Peretti - Valeri (video, všichni It.).

„Vnímáme, že tohle je největší zápas podzimu, a víme, o co hrajeme, takže motivace je opravdu velká,“ řekl obránce Jan Bořil.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský sice vytrvale opakuje, že ho zajímá jen úspěch na hřišti, ale těžko se dá přehlížet, že Slavia si může vedle sportovního úspěchu sáhnout i na pohádkový jackpot. Postupová prémie v hodnotě 400 milionů korun by i pro štědrý rozpočet byla hodně zajímavým bonusem.

Plus výhled na další lákavé položky: za každé vítězství v navoněné soutěži sedmdesát milionů, za remízu třiadvacet. A když přičtete další odměnu odvislou od klubového koeficientu, má Slavia jistotu, že si sáhne minimálně na půl miliardy.

Stačí neprohrát doma s rumunským mistrem, využít vítězství z prvního zápasu a Slavii se otevře léta zapovězená cesta do ráje.

Eden, kam se ze strahovského vyhnanství už dávno vrátila, může premiérově zažít Ligu mistrů v sešívaném hávu.

Slávistům muselo být zvláštně, když jejich stadion před osmi lety ozářily hvězdy Barcelony nebo AC Milán, jenže jen v zápasech proti Plzni, která v Edenu našla azyl.

Teď cítí jedinečnou šanci vychutnat si vlastní zážitky. Proto tentokrát nehrozí ani rozkol na tribunách jako o víkendu v lize proti Bohemians, kdy jindy nejhlasitější Tribuna Sever kvůli sporům s vedením bojkotovala fandění i závěrečnou děkovačku. V zápase desetiletí budou slávisté jednotní.

„Uvědomujeme si důležitost situace, chceme udělat vše, aby se podařilo postoupit. Fandit, odložit spory,“ stojí v dlouhém prohlášení, které zástupci Tribuny Sever zveřejnili na sociálních sítích. „Jsme připraveni Slavii podporovat ze všech sil a k jednání o sporných bodech se vrátit později.“

Tenhle zádrhel si Slavia může ze seznamu potenciálních překážek škrtnout. A moc dalších zátaras už na cestě do Ligy mistrů nestojí.

Potíž může být se složením obrany, protože stoper Hovorka a pravý bek Coufal nejsou stoprocentně fit.

A byla by chyba po prvním zápase podcenit nevyzpytatelnou Kluž, která je venku silnější než doma – vždyť v minulém kole si čtyřmi góly vystřílela postup na bouřícím stadionu Celtiku Glasgow.

Přesto jednoznačně platí, že kdyby teď Slavia zakopla, prošustrovala by šanci, jaká se klidně zase dalších dvanáct let nemusí opakovat.

V opačném případě si užije památný večer, na účet přiskočí stamiliony a do kroniky další působivý příběh. Po dvanácti letech zase přichází ten pravý čas.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/slavia-kluz-odveta-liga-mistru.A190828_082828_fot_pohary_ald

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Léta zapovězená cesta je pootevřená. Vstoupí slávisté do ráje? - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.