Search

Ovlivňují regulérnost ligy. Sparta se vyjádřila k sudím a žádá nápravu - iDNES.cz

Skandální výkon arbitrů v duelu Liberec - Sparta (3:1) otřásly tuzemským fotbalem. Sudí Pavel Julínek udělal tři hrubé chyby. Jednu z nich opravil videoasistent Jiří Adam, zbylé dvě navzdory přítomnosti systému VAR ovlivnily výsledek.

Zejména penalta pro domácí, kterou Julínek nařídil navzdory evidentnímu faulu libereckého Malinského na sparťanského Hanouska, bila do očí.

A na Spartu už to je příliš. Mimo jiné i v předchozím střetnutí s Ostravou rozhodčí chybovali, odpustili Baníku dvě červené karty. Komise rozhodčích to veřejně uznala v obvyklém komuniké, ale pochyby přetrvávají.

„V dosavadním průběhu ligové sezony vytvářejí sudí vysoce nestandardní prostředí, ve kterém ovlivňují regulérnost průběhu celé nejvyšší soutěže a poškozují pověst fotbalu v očích veřejnosti,“ uvádí Sparta na svých webových stránkách.

Klub zároveň hned na začátku textu upozorňuje, že prohlášením neomlouvá ani nezastírá doposud nevýrazné výsledky: Sparta je s bilancí tří výher, jedné remízy a tří porážek po sedmém kole sedmá, navíc vypadla i z třetího předkola Evropské ligy (2:2 a 1:2 s Trabzonsporem).

Sparťanské představenstvo podotýká, že kouč Václav Jílek se svým týmem a ve spolupráci se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým pracuje na nápravě. Dodává však, že výkony rozhodčích na startu sezony považuje za zásadní problém.

„ACS vyzývá Komisi rozhodčích FAČR, aby okamžitě sjednala nápravu a zajistila regulérnost stávajícího ročníku ligové soutěže,“ píše se ve vyjádření. „Současně vyzýváme Fotbalovou asociaci ČR, která určuje členy komise rozhodčích a která za činnost KR nese finální odpovědnost, aby této otázce věnovala nejvyšší prioritu.“

Připravujeme podrobnosti...

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/sparta-praha-reakce-na-chyby-rozhodcich-facr-komise-rozhodcich.A190828_100639_fotbal_vp2

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ovlivňují regulérnost ligy. Sparta se vyjádřila k sudím a žádá nápravu - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.