Search

Hašek odmítl odletět na soustředění, Sparta bere i Fortelného s Karabcem - iDNES.cz

O Haška je v zimní přestávce zájem, před Vánoci se o něj ucházel maďarský Ferencváros, před několika dny se přidal Maccabi Haifa z Izraele. Podle tamních médií za středopolaře nabízejí až 40 milionů korun.

Hašek na toto vábení zřejmě slyší, nedorazil na pražské letiště jako zbytek týmu. 

„Klub to vnímá jako výrazné porušení hráčových povinností a vyvodí z takového jednání důsledky. Sparta se k situaci vyjádří obsáhleji v nejbližších hodinách,“ uvedla Sparta na svém webu.

Kromě nečekané absence v podobě Haška scházejí fotbalisté, které trápí zdravotní problémy dlouhodobě: Václav Kadlec a Filip Panák. Doma zůstal také Semih Kaya, jenž má svalové potíže. Mimo trénink je po atroskopii kolene rovněž Tal Ben Chaim.

Na závěrečnou část přípravy se tak vydali tři brankáři a dvaadvacet hráčů do pole. Neznamená to však, že těsně před startem jarní části nemůže ke změnám v kádru dojít.

Fortelný je sparťanským odchovancem, loni na podzim hostoval v druholigové Jihlavě, kde si jeho výkony pochvalovali.

Jedenadvacetiletý středopolař zaujal i sparťanské trenéry v průběhu lednové přípravy. Přestože je ve hře pořád varianty jarního hostování, kouč Jílek ho chce vidět i v zápasech se zahraničními protivníky.

„Je to dobrý fotbalista, celkem nám zamotává hlavu, protože kvalitou nám dává najevo, že by chtěl u nás zůstat. Možností je několik,“ prohlásil minulý týden sparťanský asistent trenéra Michal Horňák.

„Věřit si můžu, ale všechno závisí na tom, co předvedu. Věřím, že zatím předvádím výkony, které o mně ukazují, že bych si místo teď nebo v budoucnu zasloužil, ale to je spíš otázka na trenéra,“ poznamenal Fortelný.

Trenérům se zalíbil i teprve šestnáctiletý Adam Karabec, mladší dorostenec a největší talent současné sparťanské akademie. Na podzim už nastupoval mezi dospělými za třetiligovou rezervu.

„Vzestup je u něj jasně vidět, zvládá to velmi dobře. Kdyby to u něj šlo stejnou cestou jako u Hložka, tak bychom se nezlobili,“ řekl o něm na začátku přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Sparťané budou v Marbelle na herním tréninkovém kempu do 7. února, jarní část ligy pro ně odstartuje o osm dní později domácím zápasem 21. kola s Libercem.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL3NwYXJ0YS1wcmlwcmF2YS1mb3J0ZWxueS1zcGFuZWxza28tb2RsZXQta2Fkci5BMjAwMTI3XzE2NTYzMF9mb3RiYWxfbWlu0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Hašek odmítl odletět na soustředění, Sparta bere i Fortelného s Karabcem - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.