Search

Kluby chtějí řídit extraligu, ale od příští sezony ji ještě nepřevezmou - Hokej.cz

Foto: Karel Švec, Český hokej

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje potvrdila svůj záměr řídit Tipsport extraligu, od příští sezony 2020/21 to však ještě nebude. APK LH to uvedla v tiskové zprávě.

Esport hokejová liga

Žádost o převzetí extraligy měla být původně podána do konce roku 2019, svaz poté vyhověl žádosti APK o prodloužení termínu do konce ledna, jenže kluby ani do tohoto data nestihnou dopracovat ucelený materiál, jenž má obsahovat standardy pro udržení úrovně soutěže.

„Valná hromada klubů APK LH nezpochybnila již dřív odsouhlasený záměr klubů extraligu řídit, a to na základě smluvního ujednání s Českým hokejem. Datum, k jakému se tak stane, závisí na vypracování materiálu potřebného projektu,“ uvedly kluby Tipsport extraligy.

„APK LH o převzetí soutěže požádá, jakmile bude potřebná dokumentace zpracovávaná ve spolupráci s jednou z nejrenomovanějších poradenských firem k dispozici,“ dodala čtrnáctka klubů s tím, že případná změna Herního řádu je v kompetenci výkonného výboru svazu.

Aktuální ročník tak zůstane sestupový. Nejhorší tým po základní části čeká pád do Chance ligy, z níž si vítěz play off zajistí postup mezi tuzemskou elitu. Hlavním favoritem jsou České Budějovice, o záchranu si to nejspíš rozdá trio Pardubice, Litvínov a Vítkovice.

„Dosavadní mediální výstupy v tomto směru považuje valná hromada APK LH za bezpředmětné komentovat, protože se o tomto ve stávající sezoně formálně nejednalo a pro tyto mediální výstupy, které poškozují dobré jméno extraligy, tedy není relevantní podklad.“

Více k tématu

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiX2h0dHBzOi8vaG9rZWouY3ova2x1YnktY2h0ZWppLXJpZGl0LWV4dHJhbGlndS1hbGUtb2QtcHJpc3RpLXNlem9ueS1qaS1qZXN0ZS1uZXByZXZlem1vdS81MDQ1ODY30gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kluby chtějí řídit extraligu, ale od příští sezony ji ještě nepřevezmou - Hokej.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.