Search

Kvitová na Australian Open končí, ve čtvrtfinále nestačila na Bartyovou - iDNES.cz

Připravujeme podrobnosti...

Stejně jako před rokem čelí Petra Kvitové ve čtvrtfinále Australian Open domácí Ashleigh Bartyové. Tehdy Češka svou soupeřku smetla 6:1, 6:4 a její tažení turnajem skončilo až ve finále.

Od té doby se ale Bartyová výrazně zlepšila.

Vyhrála francouzský grandslam Roland Garros, triumfovala na Turnaji mistryň a stala se světovou jedničkou žebříčku WTA.

„Myslím, že se Ash zlepšila ve všem,“ řekla Kvitová. „Při podání dává nepříjemný kick, umí zrychlit hru. Forhendem s liftem se snaží soupeřky hodně odtlačovat od lajny. Má dobrý čop, dobrý bekhend, dobře se hýbe. Moc slabin na ní nenajdu.“

Petra Kvitová vs. Ashleigh Bartyová

Podrobná online reportáž od 3.00 SEČ

Posun 23leté Australanky potvrzuje i vzájemná zápasová bilance. Od loňského utkání v Melbourne spolu obě tenistky sehrály tři duely. Ve všech se radovala Bartyová.

„Jsem zkušenější, v každém utkání s Petrou jsem udělala pár taktických změn. Obyčejně se hodně přetahujeme. Těším se na další tuhou bitvu se silnou soupeřkou,“ prohlásila Australanka.

Australian Open

příloha iDNES.cz

Bartyová během letošního Australian Open přemohla Ukrajinku Curenkovou, Slovinku Hercogovou, Kazachstánku Rybakinovou a naposledy si poradila s Američankou Riskeovou 3:6, 6:1 a 6:4.

Kvitová na úvod turnaje zdolala v českém derby Siniakovou, následně porazila Španělku Badosaovou, Rusku Alexandrovovou a v osmifinále Řekyni Sakkariovou 6:7, 6:3 a 6:2.

První a určitě nejpřekvapivější semifinalistka ženské dvouhry vzešla ze souboje Sofie Keninové a Ons Džabúrové. Američanka a Tunisanka využily nečekaného průvanu ve své části turnajového pavouka, z něhož během jediného dne vypadly favorizované Serena Williamsová, obhájkyně titul Naomi Ósakaová nebo nasazená šestka Švýcarka Belinda Benčičová.

Američanka Sofia Keninová se raduje z postupu do semifinále Australian Open.
Tunisanka Ons Džabúrová během čtvrtfinále Australian Open.

Zápas o životní postup vyšel lépe favorizovanější Keninové. Rodačka z Moskvy vyhrála dvakrát 6:4 a poprvé v kariéře si zahraje semifinále grandslamu.

„Pořád tomu nemohu uvěřit... Byl to těžký zápas, zejména druhý set, kdy jsem většinou musela dotahovat. Ale posledních deset minut mi vyšlo lépe a teď už se mohu v klidu podívat na šlágr Bartyové s Kvitovou a počkat si na soupeřku,“ řekla.

Strýcová se utká o finále čtyřhy se Siniakovou a Krejčíkovou

Už v semifinále ženské čtyřhry je deblová světová jednička Barbora Strýcová. Se svou tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej je ve čtvrtfinále vyzvalo americké duo Jennifer Bradyová, Caroline Dolehideová a od začátku měl jasně navrch první nasazený pár.

V koncovce zápasu si pak vítězky společně rozdělily klíčové body - Šu-wej krásným lobem připravila mečbol a Strýcová jej vzápětí proměnila bekhendovou smečí ve výhru 6:2, 6:2 a postup mezi poslední čtyřku.

Mnohem více se na postup nadřely Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. S kanadsko-lotyšskou dvojici Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková prohrály úvodní sadu 3:6, ale proti šestému nasazenému páru průběh postupně otočily. Vyrovnání zařídily Češky výhrou 6:2 v prostředním setu a lépe se jim vydařil i ten třetí, rozhodující.

Klíčový brejk na 5:3 pak dotáhly při podání Krejčíkové. Pozorná Siniaková uhrála těžký volej na síti a výsledek 6:3 poslal české duo do semifinále proti krajance Strýcové a český tenis tak má jistou účast ve finále.

Představí se Federer i Djokovič

Po zápasu Kvitové se představí v Rod Laver Areně Švýcar Roger Federer, kterého čeká zápas proti Američanu Tennysi Sandgrenovi.

Od 9 hodin nastoupí obhájce triumfu Srb Novak Djokovič proti kanadskému ranaři Milosi Raonicovi.

Ve čtyřhře sehrají své čtvrtfinálové duely Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které vyzvou kanadsko-lotyšskou dvojici Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková.

Tenisový grandslam Australian Open v Melbourne

tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů

Ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
Keninová (14-USA) - Džabúrová (Tun.) 6:4, 6:4


Čtyřhra - čtvrtfinále:
Šu-wej (1-Tchajwan)/Strýcová (1-ČR) - Bradyová/Dolehideová (obě USA) 6:2, 6:2
Krejčíková/Siniaková (4-obě ČR) - Dabrowská (6-Kan.)/Ostapenková (6-Lot.) 3:6, 6:2, 6:3

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiAFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9zcG9ydC90ZW5pcy9hdXN0cmFsaWFuLW9wZW4tMjAyMC1jdHZydGZpbmFsZS16cHJhdm9kYWpzdHZpLXBldHJhLWt2aXRvdmEtYXNobGVpZ2gtYmFydHlvdmEuQTIwMDEyN18xOTI4MTdfdGVuaXNfZWx20gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kvitová na Australian Open končí, ve čtvrtfinále nestačila na Bartyovou - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.