Search

Přes tisíc přihrávek jako dřív. Vedli jsme si dobře, chválil Setién - Sport iDNES.cz

Taková čísla fanoušci katalánského velkoklubu pamatují z časů Pepa Guardioly. Naposledy pod jeho vedením mužstvo takhle dominovalo, před devíti roky proti Levante kontrolovalo balon dokonce 84 procent času! V šestatřicátém kole z toho byla remíza 1:1, která stačila k zisku titulu.

Tentokrát pomohla i přesilovka, kterou Barcelona hrála od 69. minuty a díky Lionelu Messimu ji záhy využila.

„Vedli jsme si dobře, předvedli jsme pozoruhodný výkon. Chceme dělat správná rozhodnutí a hrát správným způsobem a mám radost, že se nám to proti Granadě povedlo,“ pochvaloval si úspěšný debut Setién.

Messiho nový boss: milovník šachů, jenž se inspiruje u Cruyffa

„Po každé ztrátě jsme chtěli míč hned zpátky a téměř každý se o to snažil. Vepředu jsme jim toho moc nedovolili a přesně to rozhoduje zápasy,“ pokračoval.

Barcelona sice přežila tyčku, kterou trefil Yan Brice Eteki, jinak ale Granadu skoro nepustila za půlku. Přišpendlila protivníka k pokutovému území a dobývala. 

Nepůjčila mu balon.

Domácí fotbalisté se pokusili o 1 005 přihrávek (921 z nich bylo úspěšných) – takový úkaz zažila La Liga teprve potřetí od zaznamenávání rozšířených statistik, které vede od ročníku 2005/06. 

„Povedla se nám spousta věcí a postupem času přibude plynulost. Není snadné, když se soupeř zamkne na vlastní polovině, ale drželi jsme se plánu a vyhráli,“ uvedl Setién, který před týdnem nahradil ve funkci odvolaného Ernesta Valverdeho.

Na tiskové konferenci samozřejmě přišla otázka na nestandardně vysoké číslo ze statistik a nový barcelonský trenér zdůraznil, že je nutné kombinaci ještě zrychlit.

„Musíme být pochopitelně svižnější, i když občas to ani nejde, spoustu akcí nám zastavovaly fauly. Chtěl jsem, abychom kontrolovali hru a byli trpěliví, z tohoto pohledu jsem spokojený,“ podotkl Setién.

Mimochodem, příznivce jistě potěšilo, že kouč hned v premiéře začal plnit slib, který dal při svém nástupu: mladí fotbalisté, kteří prošli vyhlášenou akademií La Masía, dostanou víc prostoru. Jak velí – v minulých letech spíš přehlížená – barcelonská tradice.

Proto si první ligový start v sezoně připsal Riqui Puig, dvacetiletý záložník, považovaný za velký talent španělského fotbalu. „Zahrál velmi dobře. Přišel na hřiště, když už jsme měli o hráče víc a svým čtením hry nám pomohl,“ pravil Setién.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC96YWhyYW5pY2kvZmMtYmFyY2Vsb25hLXF1aXF1ZS1zZXRpZW4tcHJlbWllcmEtbGlvbmVsLW1lc3NpLkEyMDAxMjBfMTAwNzE5X2ZvdF96YWhyYW5pY2lfdnAy0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Přes tisíc přihrávek jako dřív. Vedli jsme si dobře, chválil Setién - Sport iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.