Search

Třetí slávistický odchod. Hušbauer míří do Drážďan na hostování s opcí - iDNES.cz

Po kapitánovi Milanu Škodovi, který zamířil do tureckého Rizesporu, a jiném útočníkovi Micku Van Burenovi, jenž bude do léta hostovat v nizozemském Haagu, je Hušbauer třetím slávistou, který pět měsíců před očekávanou obhajobou titulu Eden opouští.

Uvolňuje místo mladším a perspektivnějším. A sám v devětadvaceti letech podruhé v kariéře míří na zahraniční angažmá.

„Protože nás na jaře čeká jen patnáct zápasů, řešili jsme to nejen s ním, ale i s ostatními hráči. Těm, kteří potřebují herní praxi, jsme chtěli vyjít vstříc. V případě Pepy to bylo i o tom, že toužil zažít nějakou novou výzvu, hledal změnu prostředí,“ vysvětluje krok slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Hušbauer vymění krasojízdu za ligovým prvenstvím za tuhý boj o záchranu v druhé německé lize a pokusí se zastavit pád. Dynamo Drážďany je v polovině sezony poslední se sedmibodovou ztrátou na nesestupové příčky, z osmnácti zápasů vyhrálo pouze tři.

V klubu s třicetitisícovým stadionem a silnou fanouškovskou základnou naváže reprezentační záložník na českou stopu, kterou v městě na Labi zanechali Ivo Ulich (2005-2008), Filip Trojan (2011-2014) či Pavel Fořt (2011-2013).

„Dostal jsem několik krásných nabídek, za které jsem moc rád a vážím si vstřícnosti některých zahraničních klubů. Ale věřím, že pokud Slavie chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto rád přijímám nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech,“ napsal Hušbauer v pondělí na instagramový účet svého otce.

Za podobných okolností do ciziny odcházel už před pěti lety, kdy tehdy ještě jako hráč Sparty kývl na hostování v italském Cagliari. Od ledna do května tam však zvládl jen jednadvacet ligových minut a vrátil se zpátky do Česka.

„Věřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych týmu byl platný v boji o udržení ve druhé bundeslize,“ tvrdí tentokrát.

O Hušbauera, který se Slavií neodcestoval na kondiční soustředění do Španělska, se v minulých dnech zajímaly také bundesligová Fortuna Düsseldorf nebo bulharské Levski Sofie. Dopadl ale až přesun do Drážďan, na jehož podmínkách se shodly všechny tři strany včetně Slavie.

O Hušbauera, který se Slavií neodcestoval na kondiční soustředění do Španělska, se v minulých dnech zajímaly také bundesligová Fortuna Düsseldorf nebo bulharské Levski Sofie. Dopadl ale až přesun do Drážďan, na jehož podmínkách se shodly všechny tři strany včetně Slavie.

Hušbauer do Edenu přestoupil v lednu 2016 z konkurenční Sparty a během čtyř let z pozice záložníka nastřílel dvaadvacet branek. Patřil mezi klíčové hráče a strůjce obou titulů z let 2017 a 2019.

V podzimní části Ligy mistrů nastoupil v základní sestavě v obou duelech s Interem Milán, proti Barceloně šel do hry dvakrát jako náhradník a část zápasu odehrál i v Dortmundu.

„Myslím, že hostování je ideální řešení, v létě klidně můžeme znovu společně pracovat. Uvidíme, jak se mu tam bude líbit, ale řekl bych, že je to pro něj ideální příležitost. Dokonce mu i maličko závidím, jednou jsem v Drážďanech na fotbal byl a podle mě je to jedno z nejúžasnějších fotbalových prostředí v Evropě. Je zážitek tam hrát, v tom jsem mu to doporučil,“ řekl Trpišovský.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LmlkbmVzLmN6L2ZvdGJhbC9wcnZuaS1saWdhL2pvc2VmLWh1c2JhdWVyLXNsYXZpYS1keW5hbW8tZHJhemRhbnktaG9zdG92YW5pLXMtb3BjaS5BMjAwMTE0XzEwMDQzNV9mb3RiYWxfamlj0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Třetí slávistický odchod. Hušbauer míří do Drážďan na hostování s opcí - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.