Search

Z letiště rovnou za fanoušky. Staromětské náměstí přivítalo Ledeckou a Sáblíkovou

Vítězka paralelního obřího slalomu na snowboardu a superobřího slalomu ve sjezdovém lyžování Ledecká před zaplněné náměstí předstoupila za bouřlivého skandování po čtvrt na šest. „Strašně se mi třesou ruce, takže to asi nebude úplně jednoduchý. Budu si muset na vás trošku zvyknout,“ přiznala dojatá Ledecká.

„Tohle je neuvěřitelné. Strašně vám děkuju, že jste tu čekali v té zimě, že jste sem přišli. Já si myslela, že tady bude pár cizinců u orloje, já řeknu ahoj a bude to hotový a zase půjdu,“ zavtipkovala a k fanouškům v první řadě si pak odběhla pro čokoládu.

U Erbanové vyhrálo Vrchlabí

„Jsem po letu unavená, takže bych v únavě nerada šprýmovala s alkoholem,“ odpověděla po návratu rychlobruslařka Karolína Erbanová, která si dojela v Pchjongčchangu pro bronz, novinářům na otázku k plánovaným oslavám. Erbanová chce slavit ve Vrchlabí, patří totiž mezi úspěšné olympioniky z místní základní školy.

Její spolužačkou byla také bronzová snowboardcrossařka Eva Samková a školu navštěvoval i stříbrný biatlonista Michal Krčmář. Právě Vrchlabí připravilo pro „své“ olympioniky na odpoledne přivítání na náměstí. Erbanová se těší na chvíle s rodinou, zakrátko ale zamíří opět do Nizozemska, kde žije a trénuje, aby se opět pustila do příprav na finále světového poháru v Minsku.

Je to celé dojemnější, vzkázala Eva Samková plnému vrchlabskému náměstím

„Jak jsem trošku starší, jsem sentimentálnější a je to celé dojemnější,“ řekla k atmosféře na vrchlabském náměstí snowboardistka Eva Samková, která před čtyřmi lety slavila ve Vrchlabí zlato z Her v Soči.

Do půlky dubna plánuje závodit a trávit čas na horách. V létě ale chce trávit víc času doma, řekla ke svým plánům a zamávala své matce do řad zaplněného náměstí. Ze sportovních cílů jmenovala Eva Samková medaili také z mistrovství světa, kde skončila nejlépe pátá.

Na Staroměstském náměstí se slavilo od odpoledne

Dohromady čeští olympionici získali v Pchjongčchangu sedm medailí, jen Ester Ledecká dokázala vyhrát závod na lyžích i na snowboardu a zapsala se do historie. 

Stříbrem se blýskli rychlobruslařka Martina Sáblíková a biatlonista Michal Krčmář, bronz vybojovala biatlonistka Veronika Vítková, rychlobruslařka Karolína Erbanová a snowboardistka Eva Samková.

Na Staroměstském náměstí, kde před 20 lety slavili fanoušci s hokejisty jejich triumf na olympiádě v Naganu, vzniklo pro přivítání sportovců a sportovkyň pódium o rozměrech 12 krát 10 metrů. Vedle něj byla instalována velkoplošná obrazovka.

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2402179-z-letiste-rovnou-za-fanousky-praha-vita-ceskou-olympijskou-vypravou

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Z letiště rovnou za fanoušky. Staromětské náměstí přivítalo Ledeckou a Sáblíkovou"

Post a Comment

Powered by Blogger.