Search

Gól, který svět neviděl. Puk se otřel o břevno a Znojmo v EBEL protestuje

Vítězný gól nedělního zápasu, v němž Fehérvár porazil Znojmo 5:2, byl přiznán po situaci z 42. minuty. Domácí Bence Stipsicz prudce vystřelil, puk se z prostoru branky odrazil pryč a zároveň dojíždějící hráči brankovou konstrukci posunuli.

Následovalo zkoumání situace na videu. Sudí k překvapení hostů střelu uznali za gólovou, přestože se kotouč po střele odrazil od horní tyčky nad branku a v síti vůbec neskončil.

Podívejte se na kontroverzní situaci:

„V době, kdy je na stadionech přítomno video, nás to velmi překvapuje,“ neskrýval rozladění manažer Orlů Petr Veselý. Ten podal krátce po zápase stížnost k vedení ligy, ačkoliv si uvědomuje, že body to Orlům nevrátí. A že je nutně potřebují - v tabulce EBEL jsou zatím poslední.

„Byl to pro nás klíčový bod zápasu. V naší situaci se potřebujeme někde chytnout. Kdybychom ve Fehérváru bodovali, bylo by to veselejší, takhle je to pro nás velký problém,“ dodal Veselý.

Paradoxní je, že rozhodčí uznali gól, který nikdo na stadionu nemohl vidět, právě po poradě nad videozáznamem. Zabrala asi pět minut. Teoreticky mohlo arbitry zmást, že po souboji před brankou vyletěla z branky láhev na pití, což se obvykle stává, když prudká střela žuchne do sítě...

Střela domácího Bence Stipsicze se v utkání Fehérvár - Znojmo otřela o břevno,...

Střela domácího Bence Stipsicze se v utkání Fehérvár - Znojmo otřela o břevno, sudí branku uznali.

„Nejsem schopen říct, co mohlo být na videu vidět, nicméně pokud to srovnám se systémem na našem stadionu, a mělo by to být hodně podobné, tak by z pohledu z horní kamery mělo být vidět, že puk nejde do brány. Myslím si, že je jasně vidět, že puk brankovou čáru vůbec nepřekročil. Je však otázkou, jak to posoudí rozhodčí, protože v danou chvíli je na ledě pánem on,“ dohaduje se znojemský manažer.

Verdikt, který by vedení EBEL mělo vynést během úterý, se dá očekávat prakticky jediný: trest pro rozhodčí.

Hned ten den zahajuje Znojmo sérii tří domácích utkání; v úterý hostí Klagenfurt, v pátek Bolzano a v neděli Vídeň.

Let's block ads! (Why?)

https://hokej.idnes.cz/gol-skandal-fehervar-znojmo-orli-ebel-strela-neregulerni-chyba-rozhodci-1oc-/evropa.aspx?c=A181008_142747_evropa_daj

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Gól, který svět neviděl. Puk se otřel o břevno a Znojmo v EBEL protestuje"

Post a Comment

Powered by Blogger.