Search

ONLINE: Set od titulu. Siniaková vede ve finále Fed Cupu nad Keninovou

Bojují, vítězí, užívají si ovací nadšeného publika.

Lepší vstup do finále Fed Cupu si domácí hráčky ani nemohly přát, Barbora Strýcová udolala Keninovou, Siniaková přemohla Alison Riskeovou. Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou v nesmírně výhodně pozici. V neděli jim stačí vyhrát jediný ze tří zápasů.

Zato Američanky se ocitly v přetěžké situaci. Musí vyhrát všechny. Navíc celá O2 arena žene jejich soupeřky a proti je i historická statistika - finále Fed Cupu ještě nikdo nikdy nepříznivý stav 0:2 neotočil. 

Že ani tentokrát se dějiny přepisovat nebudou, může zařídit už Siniaková, při nemoci Petry Kvitové česká jednička. Dvaadvacetiletá blondýnka  bojuje od 12.00 v bitvě talentovaných pravaček s ruskými kořeny s Keninovou.

Keninová je největší zbraní, jakou Američanky do Prahy přivezly. Přitom v této roli se původně mohla ocitnout jedna ze sester Williamsových, Madison Keysová či Sloane Stephensová.

 V světovém žebříčku WTA ji dělí od Siniakové 21 pozic, česká tenistka je jedenatřicátá, Keninová patří do šesté desítky. Dosud spolu nikdy nehrály.

Ve druhé dvouhře se utkají týmové dvojky Strýcová s Riskeovou, do případné rozhodující čtyřhry jsou nahlášeny Siniaková se svou věrnou deblovou parťačkou Barborou Krejčíkovou proti Danielle Rose Collinsové a Nicol Melicharové.

Siniaková s Krejčíkovou jsou nejlepším párem světa v ženském deblu, první jmenovaná světovou jedničkou. Spolu letos vyhrály dva grandslamy - Roland Garros a Wimbledon.

Kateřina Siniaková komentuje sobotní výhru nad Riskeovou:

Let's block ads! (Why?)

https://sport.idnes.cz/fed-cup-finale-druhy-den-katerina-siniakova-cesko-usa-pca-/tenis.aspx?c=A181111_091514_tenis_tie

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ONLINE: Set od titulu. Siniaková vede ve finále Fed Cupu nad Keninovou"

Post a Comment

Powered by Blogger.