Search

ŽIVĚ: Siniaková soupeřku nedorazila. S Keninovou hraje třetí set

Český tenis je krůček od dalšího fantastického úspěchu. Po výborných výkonech Barbory Strýcové a Kateřiny Siniakové je stav finále letošního Fed Cupu po sobotním programu 2:0 pro Česko. Pokud chtějí Američanky pomýšlet na zisk trofeje, nesmí ve finále už ani jednou prohrát.

Start nedělního programu začíná ve 12 hodin a my vám ho zde pomocí aktualizovaného článku přiblížíme. O rozhodující třetí bod se popere Kateřina Siniaková, jenž vyzve Sofiu Keninovou.

Kateřina Siniaková - Sofia Keninová

Téměř desetiminutový game patří Američance! Set ukončila stylově úspěšným kraťasem, což je její veliká zbraň. Máme vyrovnáno, 1:1 na sety.

Důvody k oslavám ale zatím nejsou. Naopak. Americká tenistka získala dva gamy po sobě a může dopodávat druhý set! 5:6.

Zklidňující pokyny Petra Pály dopadly na úrodnou půdu a nyní je to Češka, která otáčí průběh druhé sady. Po vydřeném brejku si v po hodě udržela podání a jeden game dělí Českou republiku k výhře v letošním ročníku Fed Cupu! 5:4.

Obrat dokonán. Alespoň tedy v dílčím slova smyslu. Keninová získává další dva gamy a otáčí průběh prvního setu. Česká tenistka je nyní poněkud rozladěná a musí se rychle srovnat do svého obvyklého rytmu. 3:4.

Teď jsme byli svědky nevyzpytatelnosti tenisu. Siniaková vedla 3:0 a na returnu měla vedení dokonce už 15:40. Bohužel, game neurvala pro sebe, vzápětí o podání přišla a Keninová je zpět v utkání. Siniaková vede 3:2. 

Skvělý start druhé sady! Siniaková hraje velmi chytře, navíc podpořená ziskem prvního setu, je velice sebevědomá a Američanku jasně přehrává. Keninová opět ztrácí servis a nyní je kurtě pouze jedna hráčka. Siniaková vede 3:0.

Američanka po setu odešla na chvíli do útrob stadionu, ale zatím jí to nepomohlo. Siniaková drží podání a vede ve druhém setu 1:0.

Je to tu! Siniaková byla trpělivá a i přes neproměněné vedení 15:40 na returnu si vybojovala další šanci. Nakonec proměnila v pořadí až třetí setbol a získává první sadu v poměru 7:5!

Drama pokračuje. Obě tenistky dokázaly využít výhodu podání a první set stále pokračuje. V případě, že nyní Keninová udrží servis, bude k vidění tiebreak. 6:5.

Velmi zajímavé dva gamy teď byly k vidění v 02 areně. Keninová nejprve neudržela nervy a své podání lehkovážně ztratila. Siniakové se nabídla možnost dopodávat první set, což nevyužila. Napínavý game ovlivnila kontroverzní situace, kdy se Američanka rozhodla vzít si jestřábí oko, přičemž pokyn k rozhodčí dala velmi velmi pozdě. Sporný moment řešil s umpirovou rozhodčí dokonce sám kapitán Petr Pála, ale nic nezměnil. 5:4. 

Až nyní si obě hráčky podržely své podání. Tenistka hájící české barvy dokonce bez ztráty bodu, tudíž je opět o kousek napřed. Pomalu se nám blíží koncovka první sady. 4:3

Siniaková to nezabalila ani za stavu 40:15 pro soupeřku. Keninová vytvořila pár lehkých chyb z forehandu a znovu ztratila svůj servis. Bohužel, česká tenistka opět nepotvrdila. Nasázela dvě dvojchyby, k tomu dva usěpchané bekhendy znamenají rychlé zkorigování skóre. 3:2.  

První šance na returnu znamenala ihned první brejk. Následná hra trvala dvanáct minut, ale dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové nedokázala získaný servis soupeřky potvrdit. Hrají se náročné dlouhé výměny a diváci se mají rozhodně na co dívat. Siniaková vede 2:1. 

Kateřina Siniaková začala jistě a své podání uhájila. Po krátké pauze si také vyzkouší, jaké to je přijímat podání Keninové. Češka vede 1:0 na gamy. 

Obě hráčky jsou již nastoupené v naplněné 02 areně. Po pětiminutové rozehře přijde na řadu samotné utkání, ve kterém začne podávat česká tenistka.

Let's block ads! (Why?)

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/zive-siniakova-souperku-nedorazila-s-keninovou-hraje-treti-set_502772.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ŽIVĚ: Siniaková soupeřku nedorazila. S Keninovou hraje třetí set"

Post a Comment

Powered by Blogger.