Search

Skvělá premiéra! Muchová kanadskou soupeřku zničila a získala pro fedcupový tým první bod - Sport.cz

Luboš Pavlíček, ČTK

Zápas mezi debutantkou v českém fedcupovém týmu Karolínou Muchovou a Rebeccou Marinovou začal v režii domácí hráčky. Muchová hrála bez viditelné trémy a získala hned úvodní podání soupeřky. O šest let starší Kanaďanka však na brejk bleskově reagovala i ona sebrala české hráčce podání a srovnala na 1:1.

Ani svůj druhý servis však rodačka z Toronta nezískala. V utkání plném agresivních výměn od základní čáry, ale také řadou chyb, vedla česká tenistka 3:1, nadějný náskok však neudržela. Marinová zpřesnila hru, opírala se především o agresivní hru s velkým rizikem a  vyrovnala na 3:3. To byl však také poslední game, který v zápase uhrála.

Karolína Muchová v utkání s Rebeccou Marinovou z Kanady.

Luboš Pavlíček, ČTK

Že oběma hráčkám servis spíše překáží, potvrdila v sedmé hře opět Kanaďanka, která o něj přišla již potřetí v úvodním setu. Zatímco Marinová sázela na tvrdost a rychlost úderů, česká tenistka zkoušela výměny prokládat zkrácením hry či čopy a šla do vedení 5:3.

Mizérii na servisu potvrdila 184. hráčka světa i v deváté hře, kdy počtvrté z pěti možností přišla o výhodu na podání. O to se postarala především vlastními nevynucenými chybami a za padesát minut tak šla do vedení 1:0 na sety olomoucká rodačka.

Česká tenistka Karolína Muchová v utkání s Rebeccou Marinovou z Kanady.

Luboš Pavlíček, ČTK

Jednoznačná vláda ve druhém setu

Z druhého setu oběhlo jen dvanáct minut a Muchová vedla již 3:0. Rebecca Marinová nestačila na pestrou hru své soupeřky, sázka na agresivní hru od základní čáry jí nevycházela a dvaadvacetileté Češce stačilo v řadě výměn jen čekat na chybu soupeřky.

Torontská rodačka vsadila vše na jednu kartu. Zvrátit mizerně se vyvíjející zápas se pokoušela i přechodem na síť, ani to jí však nepomohlo. Ve druhém setu nezískala ani game a celý zápas prohrála za 1 hodinu a 15 minut 6:3, 6:0.

"Diváci mě strašně hnali dopředu, bylo to super, moc mi pomohli. Nervózní jsem byla jen při rozehrávce, pak to ze mě spadlo a bylo to v pohodě," říkala spokojená vítězka.

Kanadská tenistka Rebecca Marinová v utkání s Karolínou Muchovou z ČR.

Luboš Pavlíček, ČTK

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1095537-skvela-premiera-muchova-kanadskou-souperku-znicila-a-ziskala-pro-fedcupovy-tym-prvni-bod.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Skvělá premiéra! Muchová kanadskou soupeřku zničila a získala pro fedcupový tým první bod - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.