Search

Sparta cítí křivdu a opřela se do rozhodčích. Vedení zpochybnilo regulérnost ligy - Sport.cz

Vlastimil Vacek, Právo

Došla jim trpělivost. "V dosavadním průběhu ligové sezony vytvářejí rozhodčí vysoce nestandardní prostředí, ve kterém ovlivňují regulérnost průběhu celé nejvyšší soutěže a poškozují pověst fotbalu v očích veřejnosti," uvádí Sparta ve vyjádření představenstva klubu.

"Konkrétně v případě Sparty byl ze sedmi odehraných soutěžních utkání náš klub ve čtyřech opakovaně závažně poškozen v klíčových momentech. Ve všech případech šlo navíc o situaci, kdy byl na utkání přítomný VAR, což činí tato poškození o to méně omluvitelná a pochopitelná," poukazují Letenští.

Své argumenty doplňují přehledem zásadních chyb arbitrů ve čtyřech zápasech ze sedmi odehraných kol.

"Proti minulé sezoně se jedná zejména z pohledu situací, ve kterých byl zapojen VAR, o zásadní zhoršení. Zásadně přitom odmítáme, že by příčinou pochybení měla být přímo technologie VAR, protože v porovnání s minulou sezonou nedošlo k žádnému zhoršení podmínek pro činnost videorozhodčích. Naopak zkušenost první sezony logicky měla vést ke zlepšení využití této technologie v právě probíhající sezoně. Příčinou zhoršení je tedy nekvalitní nebo tendenční práce rozhodčích," podivuje se Sparta.

Vyzývá proto Komisi rozhodčích FAČR, aby okamžitě zjednala nápravu a zajistila regulérnost stávajícího ročníku ligové soutěže. Současně vyzývá FAČR, která určuje členy komise rozhodčích a která za činnost komise nese finální odpovědnost, aby této otázce věnovala nejvyšší prioritu.

A co bídná forma mužstva...?

Objevují se samozřejmě kritici, kteří tvrdí, že palbou do rozhodčích zakrývá Sparta zoufalé výkony svého mužstva.

"Zdůrazňujeme, že vyjádřením v žádném případě nechceme omlouvat a zastírat ani neuspokojivé výsledky našeho A-týmu, ani nedostatečnou sportovní výkonnost některých hráčů. Na řešení nápravy intenzivně pracuje sportovní úsek, zejména trenér Václav Jílek a jeho realizační tým. Samozřejmě ve spolupráci se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým," ujišťuje vedení klubu.

Předseda FAČR: Chyb bylo hodně

Předseda FAČR Martin Malík připustil, že chyb rozhodčích je v poslední době neúměrně mnoho. "Samozřejmě je jasné, že videorozhodčí aktuálně nenaplňuje očekávání fanoušků. K chybám dochází, stejně jako k nim dochází v zahraničí. Samozřejmě je tristní to množství těch chyb. Pochopitelně budu apelovat na komisi rozhodčích, abychom se touto situací zabývali," řekl Malík novinářům.

"Za mě jedna z těch řešení, která jsou nasnadě, jsou to, aby došlo k urychlenému zavedení VAR na všechna utkání, abychom pro VAR měli jednotnou technologii a dostatek vyškolených rozhodčích. V tuto chvíli máme pro VAR vyškoleno 14 rozhodčích," uvedl Malík. Velké množství chyb podle něj způsobuje i fakt, že rozhodčí spadají pod FAČR, zatímco technologicky má VAR na starosti Ligová fotbalové asociace, která řídí profesionální soutěže. Proto s LFA jedná o sjednocení použití VAR.

Na které situace Sparta poukazuje:
České Budějovice - Sparta
35. minuta - Faul domácího hráče Mršiće na Michala Sáčka neposouzen jako pokutový kop pro ACS (za stavu 0:1 z pohledu  Sparty).
44. minuta - Gól Adama Hložka zrušen pro údajný faul na brankáře hráčem Krejčím. Ten byl přitom sám faulován hráčem domácích Javorkem (průběžný stav 0:1).
Mladá Boleslav - Sparta
79. minuta - Neodpískaný pokutový kop ve prospěch ACS po faulu Matějovského na Štetinu (průběžný stav 2:3).
Sparta - Baník Ostrava
27. minuta - Nedošlo k vyloučení hráče hostí Kuzmanoviće po úderu do obličeje hráče Mandjecka (průběžný stav 1:0).
28. minuta - Nevyloučení hráče hostí Smoly po surovém faulu na Trávníka (průběžný stav 1:0).
69. minuta - Neudělení druhé ŽK hráči hostí Procházkovi po faulu na Sáčka (průběžný stav 2:0).
Liberec - Sparta
42. minuta - Neudělení druhé ŽK hráči Kačarabovi po faulu na Tetteha (průběžný stav 0:0).
54. minuta - Nesprávně nařízený pokutový kop ve prospěch Liberce (průběžný stav 0:1).

Let's block ads! (Why?)

https://www.sport.cz/fotbal/ceska-1-liga/clanek/1136806-sparta-citi-krivdu-a-oprela-se-do-rozhodcich-vedeni-zpochybnilo-regulernost-ligy.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sparta cítí křivdu a opřela se do rozhodčích. Vedení zpochybnilo regulérnost ligy - Sport.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.