Search

Druhý nejdražší hráč z ligy. Král jde ze Slavie do Spartaku za 310 milionů - iDNES.cz

„Spartak je opravdu velkoklub a může si vybírat z mnoha hráčů. Jsem moc rád, že vložil důvěru právě ve mě. Věřím, že bych tam mohl nastupovat pravidelně. Pro mě i Slavii je to výhodné také ekonomicky,“ pronesl dvojnásobný český reprezentant.

Ve Slavii působil Král od svých třinácti let, v únoru 2017 ji však s vidinou ligové minutáže vyměnil za Teplice. O necelé dva roky později se do Edenu vrátil a nyní si premiérově vyzkouší zahraniční angažmá.

„Alex nás po návratu všechny překvapil svou dravostí a bojovností. Způsob a rychlost, jakými se prosadil, a to, jak zvládl zápasy s těžkými soupeři zvučných jmen v Evropské lize, bylo neskutečné. Když se suma vyšplhala na astronomickou částku, nechali jsme rozhodnutí na hráči samotném. Klub dostává i procenta z dalšího prodeje a další bonusy,“ uvedl slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.


Posledním utkáním, které Král za Slavii odehrál, byla odveta závěrečného předkola Ligy mistrů proti Kluži, v níž si Pražané vybojovali postup do hlavní fáze nejprestižnější klubové soutěže.

„Je to český reprezentant, hrál ve velké formě. Nejlepší zápasy odehrál v Evropské lize - v Genku, se Sevillou, Chelsea i proti Kluži. Svým pojetím se pozici osmičky trošku vymykal, byl atypický. Je to sportovní oslabení, ale na druhou stranu byla nabídka pro klub monstrózní a skvělá byla i pro hráče. Alex to chtěl zkusit, chtěl odejít. Kdyby řekl, že nechce, tak se to neřešilo,“ prohlásil trenér Jindřich Trpišovský.

A co je zač nový zaměstnavatel vlasatého záložníka? Spartak Moskva je po sedmi kolech ruské nejvyšší soutěže na sedmém místě, v uplynulém ročníku skončil pátý. Na kontě má dvanáct sovětských titulů a deset v éře novodobé ruské ligy. Skupinu evropských pohárů si v této sezoně nezahraje, v předkole Evropské ligy jej vyřadila portugalská Braga.

„Na Slavii mám ale krásné vzpomínky a rád bych se sem třeba jednou vrátil. Zažil jsem tu nádhernou sezonu, kterou bych si předtím nedovedl ani představit,“ dodal Král.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-alex-kral-prestup-slavia-praha-spartak-moskva.A190901_113834_fotbal_elv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Druhý nejdražší hráč z ligy. Král jde ze Slavie do Spartaku za 310 milionů - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.