Search

Pokljuka Čechům sedla! Davidová v TOP 10, zaskvěl se i Krčmář! - tn.cz

Jediný český závodník vyrazil na trať se startovním číslem 21. Při první položce vleže jednou chyboval a musel si odkroutit trestné kolečko a výsledkem byla šestadvacátá pozice. Při druhé zastávce na střelnic se všech pět terčů se v bílou obrátilo a Krčmář se vyšplhal o šest příček výše.

Na trati měl zdatné soupeře, díky špatné střelbě mu na záda tlačili favorizovaní biatlonisté. První střelba ve stoje přinesla další stoprocentní úspěch a Krčmář začal atakovat nejlepší patnáctku. Pomohla mu i spolupráce s Francouzem Desthieuxem, za kterým se vyvezl a na závěrečnou položku přijel na solidní pozici.

Čtvrté dostaveníčko před terči přineslo drama. První „stojku“ zvládli parádně Norové, J. T. Boe s Christiansenem přijeli na střelnici s náskokem, ale oba jednou chybovali a příležitosti vrátit se do čela závodu dostali Francouzi, kteří se šance chopili parádně.

Také Krčmář ale vyčistil terče a vypálil ze střelnice na šestnáctém místě. Všem ujel Fillon Maillet, který si dosprintoval pro prvenství. Velký souboj se rozhořel o zbylé medailové pozice. Ze zadních pozic zaútočilo norské duo, které sjelo druhého Fourcada s třetím Dollem.

Obrovský běžecký souboj vyvrcholil v cílové rovince. Stříbro uhájil pro Němce v parádním sprintu Doll, pod nímž se seřadili Boe a Christiansen. Na Fourcada zbylo těsné páté místo. Český reprezentant se popral v cíli s dvěma závodníky a nakonec přeťal cílovou čáru na skvělém patnáctém místě.

V závodu žen měly český tým zastupovat jen Markéta Davidová s Lucií Charvátovou. Na poslední chvíli se ale kvůli nachlazení ze závodu omluvila Tirill Eckhoffová a volné místo obsadila Eva Kristejn Puskarčíková, která byla „těsně pod čarou“.

Závod parádně rozjela Davidová. Po první položce, kterou měla „za nula“, se držela nejlepších závodnic, ale čelo opustila při druhé návštěvě střelnice, kde minula dva terče. Třiadvacetiletá biatlonistka ale ukázala obrovskou sílu.

Obě položky ve stoje naprosto perfektně vyčistila a navíc je podpořila skvělým běžeckým výkonem. Po průběhu cílovou rovinou se na její tváři objevil široký úsměv. Patřilo jí skvělé desáté místo a za sebou nechala i favorizovanou Finku Mäkäräinenovou.

Velký výsledek se nečekal od Kristejn Puskarčíkové, která se do závodu dostala na poslední chvíli. Krátce před nominací absolvovala náročný trénink, který byl na výkonu znát. Na trati ale bojovala a vyjela si sedmadvacátou příčku.

Solidně vyběhla také Charvátová, která ale vinou chyb na posledních dvou položkách vypadla z nejlepší dvacítky a nakonec finišovala o místo pod Puskarčíkovou.

První místo v závěru uhájila švédská závodnice Öbergová, šest vteřin za ní doběhla Italka Vittozziová, bronzové umístění si pak vyjela Bescondová z Francie.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vc3BvcnQudG4ubm92YS5jei9jbGFuZWsva3JjbWFyb3ZpLXZ5c2xhLXN0cmVsYmEtYS1qZS16LXRvaG8tcGFyYWRuaS12eXNsZWRlay1jby1vZHBvdmktaG9sa3kuaHRtbNIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pokljuka Čechům sedla! Davidová v TOP 10, zaskvěl se i Krčmář! - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.