Search

Smíšené dvojice pro Francouze. Češi se topili ve druhé desítce - ČT sport

V teplém počasí do závodu vyrazili na první úsek muži, na strkanici doplatil v prvním kolečku Ital Thomas Bormilini. Michal Šlesingr vezl českou vlajku zadní části startovního pole.

Šlesingr musel dvakrát opravovat, za což si vysloužil hned výraznou 30sekundovou ztrátu na Němce reprezentovanými Erikem Lesserem. V druhém běžeckém kole drželo fyzický kontakt na vedoucí Norsko, za nějž jel Vetle Sjastad Christansen, deset štafet.

Na první stojce všechny ale přestřílel rychlý a přesný Ukrajinec Dimitryj Pidrušnyj. Michal Šlesingr znovu zaváhal a předával se ztrátou 42 sekund.

V čele se na prvním ženském úseku pohybovala pětice Anais Bescondová (Francie), Anastasija Merkušinová (Ukrajina), Karoline Offigstad Knottenová (Norsko), Fraziska Preussová (Německo) a překvapivě Estonka Regina Ojaová.

Velký kus práce udělala na třetí střelbě Knottenová, jež pláchla zbytku startovního pole. Jessica Jislová na trati malinko ztratila a ani jí se nepovedla čistá položka. Češi zůstali na svém startovním čísle 17.

Francie díky Bescondové ztrátu bezmála 11 sekund na Norsko smazala během pouhých 800 metrů. Při první ženské stojce Francie sice udržela vedení, ale Ojová přiblížila Estonsko k senzaci, poněvadž jeho tým se klouzal na druhém místě. Jislová předvedla na čtvrtý český pokus rychlou nulu, ale poskočila jen na 16. místo se ztrátou 1:05 na čelo.

Emilien Jacquelin sice Estonci Renemu Zakhnovi ujížděl, ale oba závodníci jednou chybovali při svém druhém ležáku. Chyb využil Nor Vetle Sjastad Christiansen, který šel před Francii do čela. Favorité tak na čele vytvořili duet. Michal Šlesingr potřeboval i na třetí pokus náboj a zůstal šestnáctý, protože na konkurenty za sebou měl znatelný časový polštář.

Závod vykrystalizoval do souboje velmocí Francie – Norsko. Nor potřeboval jedno dobití, Francouz dvě. Na své poslední položce zakyselení závodníci chybovali a chytil se až Rakušen Simon Eder, jenž předával třetí.

V souboji velmocí byla papírovou favoritkou Bescondová, i protože Knottenová na špici nejela tryskovým tempem. Jilsová se mohla trochu vyvézt za Japonskem, ale blížila se i kvalitní Slovenka Ivona Fialková.

Poslední položka ve stoje přerovnala karty na čele. První závodnice chybovaly, a tak se přiblížily Rakušanka Hauserová i Estonka Ojová. Jislová sice nechybovala, ale dále bojovala s Japonkou Fujuko Tačizakiovou.

Bescondová jako favoritka se v předposledním kole opřela do lyží i holí a najela si náskok na zbytek přes 10 sekund.

Francouzska se navíc na prvním stavu nemýlila a potvrdila vedení. Situace za ní se ale opět zdramatizovala. Na druhé místo mohly myslet Rakousko, Kanada a Estonsko, jež za 8 položek jen třikrát dobíjelo.

Jislová zkusila na poslední stojce zariskovat, ale musela opravovat tři chyby. Situaci zvládla, takže zůstala 16.

Bescondová měla situaci na čele pod kontrolou. K historickému výkonu se vybičovala Estonka Ojová, která dokázala předstihnout proslulejší soupeřky a dovézt svůj tým na historickém druhém místě, když předstihla Rakousko.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3Nwb3J0LmNlc2thdGVsZXZpemUuY3ovY2xhbmVrL2JpYXRsb24vc21pc2VuZS1kdm9qaWNlLXByby1mcmFuY291emUtY2VzaS1zZS10b3BpbGktdmUtZHJ1aGUtZGVzaXRjZS81ZTJjMmMwN2ZjY2QyNTllYTQwY2NmNWbSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Smíšené dvojice pro Francouze. Češi se topili ve druhé desítce - ČT sport"

Post a Comment

Powered by Blogger.