Search

Z úcty k Bryantovi: zápas Lakers se odkládá, Nike zablokovala prodeje - iDNES.cz

Bryant strávil v Lakers celou svou dvacetiletou kariéru v NBA a s klubem získal pět mistrovských titulů. Tým se o jeho úmrtí při havárii vrtulníku dozvěděl při návratu ze série zápasů na hřištích soupeřů a v úterý měl ve Staples Center odehrát první duel po tragédii. 

Vedení soutěže se však rozhodlo z respektu k Lakers zápas odložit na neurčito, další utkání čeká mužstvo v pátek proti Portlandu.

I když Bryanta jako spoluhráče zažil v kalifornském klubu ze současného kádru jen Dwight Howard, podle amerických médií jsou basketbalisté Lakers ze smrti klubové legendy otřeseni. Jedním z truchlících je i hvězdný James, jenž se dokázal ke smrti svého přítele a reprezentačního spoluhráče veřejně vyjádřit až s denním zpožděním.

„Pokaždé, když jsem se snažil napsat něco do tohoto příspěvku, začal jsem plakat,“ vyznal se „zlomený a zničený“ James na instagramu, kde k emotivnímu textu přidal sérii společných fotografií s Bryantem.

28.ledna 2020 v 03:43, příspěvek archivován: 28.ledna 2020 v 09:40

Čtyřnásobný nejlepší hráč NBA přišel do Lakers předloni v létě. V sobotním duelu proti Philadelphii James překonal Bryantovu bilanci 33 643 bodů a odsunul ho na čtvrté místo historického pořadí, o čemž spolu ještě v neděli mluvili.

Kobe Bryant zemřel, havárii vrtulníku nepřežilo dalších osm lidí

„Ani na okamžik by mě nenapadlo, že to je poslední rozhovor, který spolu vedeme. Slibuju, že budu pokračovat v tvém odkazu! Tolik jsi znamenal pro nás všechny a zvlášť pro celý národ Lakers. Je mou povinností táhnout tento tým. Prosím, dej mi sílu z nebe a dávej na mě pozor,“ napsal pětatřicetiletý James, jenž s Bryantem získal v Pekingu 2008 a Londýně 2012 olympijské zlato.

LeBron James (vlevo) a Kobe Bryant jako spoluhráči z amerického olympijského...

LeBron James (vlevo) a Kobe Bryant jako spoluhráči z amerického olympijského týmu

Na úmrtí světové superhvězdy zareagoval i její dlouholetý sponzor Nike. Firma zastavila internetový prodej zboží s Bryantovou značkou, podle ESPN proto, aby ho nyní nemohl někdo skoupit a přeprodat za vyšponovanou cenu. 

Ztratili jsme brášku. Bryanta oplakávají Jordan i O’Neal

Zadání hesla „Kobe Bryant“ na oficiálním webu společnosti vede místo do e-shopu na text, v němž se firma loučí se zesnulou legendou. 

„Byl milovaným členem naší rodiny. Bude nám moc chybět. Mamba navždy,“ napsali představitelé společnosti s narážkou na hráčovu přezdívkou.

Jedenačtyřicetiletý Bryant zahynul v neděli při nehodě vrtulníku společně s třináctiletou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi. Helikoptéra v hustých mracích narazila do svahu kopce poblíž Los Angeles.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiQFodHRwczovL3d3dy5pZG5lcy5jei9zcG9ydC9iYXNrZXQva29iZS1icnlhbnQtbmJhLWxhLWxha2Vycy1jbGlwcGVycy1vZGtsYWQtemFwYXN1LW5pa2UtemFzdGF2ZW5pLXByb2RlamUuQTIwMDEyOF8wOTM4NTBfc3BvcnQtYmFza2V0X3RlbtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Z úcty k Bryantovi: zápas Lakers se odkládá, Nike zablokovala prodeje - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.